Vanliga skönhetsfrågor besvarade

Vanliga skönhetsfrågor besvarade

Många människor har många frågor om skönhet och relaterande problem. Här är några av de vanligaste frågorna som hela tiden dyker upp.

Hur blir man av med påsar under ögonen?

Huden runt våra ögon är den tunnaste i ansiktet och är dessutom rik på blodkärl. Vätskeansamlingar under den ömtåliga huden kan göra att ögonen ser skuggiga och svullna ut - speciellt när vi inte har sovit!

Det är ett gammalt knep, men att placera gurkskivor eller kylda kamomilltepåsar på trötta ögon kan ha en lugnande och lindrande effekt.

Applicera sedan en ögonkräm och massera den försiktigt runt ögonhålorna med ringfingrarna för att främja blodcirkulationen och avlägsna svullnader.

Svullna ögon kan också vara ett tecken på uttorkning eller överdrivet saltintag, som båda orsakar vätskeansamling. Så håll dig hydrerad och byt ut salta mellanmål mot alternativ med låg natriumhalt.

Kan du göra läpparna fylligare?

Fylliga läppar anses vara vackra - och har alltid anses vara det. Så det är inte förvånande att det finns trenden för fylligare läppar tar fart. Det är inte så lätt, eftersom läpparna förändras med tiden. När vi åldras blir de naturligt tunnare eftersom produktionen av kollagen och hyaluronsyra saktar ner. Vi rekommenderar inte att du provar olika gör-det-själv-lösningar som finns på internet. Allt från cayennepeppar till att suga på vattenglas... Det finns dock några saker du kan göra för att dina läppar ska se fylligare ut:

En kost rik på protein och C-vitamin stödjer kollagenproduktionen och hjälper till att skydda hudens naturliga struktur och bromsa uttunningen. Så fyll på med mörka bladgrönsaker och kvalitativa proteinkällor som linser och fisk.

Läpparna ser fylliga ut när de är väl exfolierade och återfuktade. Så se alltid till att använda bra läppvård och drick mycket.

Hur rengör du sminkborstar?

Att hålla dina sminkborstar superrena är ett enkelt sätt att minska bakterier, vilket hjälper till att förhindra fjällig hud och utslag hos känslig eller aknebenägen hud. Rengör dina penslar och borstar med ett schampo, minst en gång i veckan.

Var försiktig så att du inte skadar limmet på penseln eller borsten. Håll penseln nedåt, blöt borsten med varmt vatten och massera försiktigt in några droppar babyschampo eller oparfymerad tvål för att lossa smink och smuts.

Skölj noggrant och lägg på en ren handduk för att torka.

Hur blir man av med inåtväxande finnar?

Det är så lockande att peta, trycka, klia eller nypa en inåtväxande finne - men stå emot lusten! Annars kommer du bara att driva infektionen och inflammationen djupare in i poren, vilket ökar sannolikheten för ärrbildning. Envisa finnar som växter under huden kräver tålamod och återhållsamhet.

Rengör ansiktet två gånger om dagen med en mild rengöring. Innan du gör detta, blötlägg problemområdet under en varm, fuktig muslinduk en stund.

Klappa/badda sedan huden torr och applicera ett tunt lager anti-blemish serum (t. ex. Pai Skincare's All Becomes Clear Blemish Serum ) eller anti-blemish-kräm på det drabbade området.