Aromakids från Farfalla

Aromakids från Farfalla

För starka, avslappnade & motiverade barn

Små och äldre barn med alla sina egna egenskaper, känslor och sätt. Det sätt vilket de möter livet kan vara så olika - och även de (liksom deras föräldrar) står inför olika utmaningar. Eteriska oljor är effektiva hjälpare som kan höja stämningen eller lugna ner, öka koncentrationen, stärka och förbättra avslappning när barnen är känslomässigt överväldigade, osäkra eller rastlösa. Till exempel när de separeras från sina föräldrar för första gången, måste de fokusera i skolan eller vid tentor och prov. Andra är mer upphetsade eller oroliga och behöver hjälp för att lugna ner sig.

Efter det att farfalla lanserade sin egen farfalla-babyserie 2019 med parollen "från föräldrar till föräldrar" har i år sortimentet utökats med underbara dofthjälpare för äldre barn: oavsett om det är dagisbarn, förstaklassare eller tonåringar. Barn är mycket känsliga och är därför även känsliga för dofter. De har en positiv reaktion på sensuella stimuli av eteriska oljor och reagerar opartiskt mot dem. Med fyra decennier av expertis inom aromaterapi har farfalla utvecklat tre färdiga, 100% naturliga aromaterapiprodukter för barn. Dessutom förmedlar Aromakids doftkamrater en viktig känsla när de glider in i barnets pennfodral: "Jag är alltid där för dig".

Att använda eteriska oljor för skolan

 • Först definiera vilket ämne ditt barn behöver mest stöd med.
 • Tänk på vad barn gillar och ogillar (ogillar kamomillte, älskar grapefrukt eller lavendel i trädgården, etc.)
 • Barn hittar ofta rätt doft genom att lukta på dem själva - erbjud dem ett litet urval av eteriska oljor

 • Koncentrationshöjande och uppfriskande eteriska oljor för skola och läxor:
  Till exempel bergamott, pepparmynta (inte under 6 år), citron, bergamottmynta eller Aromakids doftblandning "Fond of Focus".
 • Liten tröst för att ta dig igenom tuffa tider i skolan och examensångest:
  Till exempel lavender true, Roman chamomile och Roman chamomile Swiss selection, neroli eller Aromakids roll-on "Calm down" som praktiskt kan användas direkt och outspätt på huden.
 • Förtroendehöjare för självförtroende, mod och gott humör:
  Till exempel blodorange, mandarinröd, Himalaya ceder
 • Avslappningsblandningar som hjälper till att lugna ner barn efter en stressig dag:
  Till exempel lavender true, mandarin (låg dos), citronmeliss eller neroli (apelsinblomma), eteriska oljor från bergamottmynta eller den färdiga Aromakids ekologiska rumssprayen "sweet dreams"
 • De utvalda eteriska oljorna kan användas i en receptblandning (se nedan), som en doftande doftkompis (inhaler stick, aromasten, näsduk) eller som rumsdoft
 • En inhalor stick eller en doftande näsduk är tillräckligt liten för att passa i pennfodralet. Doftlampor och diffusers är utmärkta när det gäller att utsöndra de underbara eteriska oljorna i den perfekta dosen medan barnet avslutar sina läxor eller upplever obehag på kvällen.

Tips för aromaterapi för skolbarn

 • I en doftlampa under studietiden/läxor (1-3 droppar)
 • I en inhalor stick eller en näsduk för oberoende användning under lektionen (3 droppar)
 • Som badtillsats på kvällen (till exempel uppmuntran, rädsla och avkoppling), emulgera 4-6 droppar eterisk olja i 3 matskedar DIY duschgel/bubbelbad eller kräm, lägg till badvattnet
 • Skapa dina egna blandningar med eteriska oljor med rätt egenskaper, t.ex. som en magmassageolja, fotolja (0,5% spädning = 1 till 2 droppar eterisk olja till 15 ml vegetabilisk olja)
 • Som en doftande roll-on för lokaliserade applikationer på huden: 10 ml organisk jojobaolja (på grund av dess hållbarhet - andra oljor härsknar snabbt) plus 2-4 droppar eterisk olja (urval lämplig för barn se ovan)

Aromaterapi rekommendationer för barn

 • Använd förstklassig ekologisk kvalitet istället för billiga "aromatiska oljor"

Eteriska oljor av hög kvalitet deklareras alltid med ett botaniskt namn, den del av växten, extraktionsmetod, odlingsmetod, ursprungsland, certifieringsorgan etc. och en beskrivning (100% naturlig eterisk olja). Leta efter ekologisk kvalitet eller ekologisk vildsamling. Bra eteriska oljor har sitt pris (på grund av de komplexa extraktions- och produktionsprocesserna som används för att få dem).

 • Lämplighet för barn

Barn är inte små vuxna - vissa eteriska oljor, som är oproblematiska och hjälpsamma för vuxna, kan vara farliga för barns nervceller eller luftvägar. Här räcker det inte med att bara justera vuxendosen.

Oljor som innehåller mentol och kamfer, till exempel alla myntor (utom bergamottmynta), kamfer och rosmarin, salvia, isop, vintergrön och eukalyptol är inte lämpliga för barn.

 • Rätt dosering

Endast i en barnvänlig utspädning i organisk vegetabilisk olja (t.ex. mandelolja eller johannesörtolja), ekologiskt växtvatten eller alkohol (inte för spädbarn) kan den utvalda eteriska oljan nu appliceras på huden. 1 till 2 droppar eterisk olja till 1 matsked (15 ml) vegetabilisk olja, motsvarar utspädning av 0,5% som rekommenderas för barn. Lita bara på välansedda recept från ansvariga källor - att lägga till några droppar kan ofta vara för mycket.