Ansiktsrengöring: gör du dessa misstag?

Ansiktsrengöring: gör du dessa misstag?

Vi har förmodligen alla misslyckats med att rengöra vårt ansikte ordentligt, bara sköljt av det i duschen eller gått och lagt oss med smink på – även om vi vet fördelarna med en ordentlig rengöring.

Men om du tar dig tid att rengöra ansiktet väl uppstår frågan: gör du rätt? Här är fem av de vanligaste misstagen med ansiktsrengöring.

Snabbt är dåligt

Även om du är trött efter en hård dag bör du inte skynda dig att med rengöringen. Man ska inte omedelbart ge efter för lusten att hoppa i säng utan rengöra ansiktet ordentligt. Din hud kommer att tacka dig med tiden.

Varför inte också massera ansiktet i några sekunder medan du rengör? Detta hjälper till att minska dagens stress och vi sover ännu bättre.

Vattnet är för varmt

Att tvätta ansiktet med varmt vatten kan skada hudens kapillärer och tvätta bort de naturliga oljorna, vilket gör vår hud blir benägen att få rodnad och bli torr.

Det är bäst att använda ljummet vatten. Du kan också blöta en trasa, vrida ur den och försiktigt trycka den mot ansiktet i några sekunder. Detta hjälper till att lossa smink och smuts innan du tar bort det helt med ett rengöringsmedel.

Du har inte rätt rengöringsmedel

Alla är olika och deras hud likaså. Hårda ingredienser som finns i många rengöringsprodukter kan vara orsaken till en hel rad hudproblem.

Om du känner dig "pipig ren" efter rengöring är det ett tecken på att hudens skyddande oljor har tvättats bort av sulfater eller uttorkande alkohol.

I det här fallet är det viktigt och korrekt att byta till en mildare ansiktsrengöring.

Aggressiva peelingar

Peeling är bra för huden – om du inte gör det för ofta eller om du använder en peelande produkt som är för aggressiv. Då blir huden irriterad och kan till och med skadas. Du bör därför undvika 2-i-1-produkter med integrerad peeling-effekt för din dagliga rengöring.

Att peela en eller två gånger i veckan är bra för huden, inte oftare.

För många produkter

Funderar du på en dubbel rengöring? Inte en bra idé. Bli inte frestad att använda för många ansiktsrengöringsprodukter.

Konventionella skumrengöringsmedel och sminkborttagare innehåller ofta sulfater, alkoholer och syntetiska dofter som irriterar huden och gör att den känns stram – inte ens en mild rengöring hjälper efteråt.

Det är bäst att använda en mindre mängd av din vanliga ansiktsrengöring för en andra rengöring. Du kan också använda kokosolja för att ta bort ögonmakeup innan rengöringen.

Klicka här för våra ansiktsrengöringsprodukter.