5 massagesteg för att strama upp ansiktshuden

5 massagesteg för att strama upp ansiktshuden

Ansiktskrämer och serum är redan så välutvecklade att de kan göra underverk. Men visste du att du kan få ut ännu mer effekter om du använder produkterna tillsammans med en ansiktsmassage?

För en frisk, strålande hy, är inte bara frågan om vad som är viktigt, d.v.s. vilka produkter du använder, utan också hur, d.v.s. hur du applicerar produkterna. Effekten av vårdprodukter kan nämligen förstärkas med rätt teknik. Det är här massage kommer in i bilden. En ansiktsmassage ökar produkternas effekter genom att orsaka en ännu djupare penetration in i huden.

Det finns fem viktiga massagerörelser som har en positiv effekt på vår hud. Dessa riktade ”handtag” har olika positiva effekter, t.ex. aktivera akupressurpunkter, förbättra lymfdränage eller förbättra blodcirkulationen i huden.

Här är fem snabba massagerörelser som hjälper till att tona och ge energi i ansiktshuden:

  • Först lägger du den nödvändiga mängden serum eller kräm på handflatan. Gnugga ihop händerna för att fördela det jämnt.
  • Steg 1: Placera fingrarna på mitten av hakan och flytta dem mot tinningarna med en uppåtgående glidande rörelse.
  • Steg 2: Placera fingrarna på varje sida av munnen och svep dem igen mot tinningarna med en uppåtgående rörelse.
  • Steg 3: Lägg slutligen fingrarna på sidorna av näsan och flytta dem tillbaka mot tinningarna.
  • Upprepa dessa tre steg fem till tio gånger.
  • Steg 4: Placera fingrarna på tinningarna och glid upp i hårfästet, upprepa denna rörelse 5 till 7 gånger.
  • Steg 5: Lägg slutligen fingrarna på näsryggen och skjut dem upp mot pannan. Upprepa denna rörelse fem till sju gånger.

Efter massagen kommer din hud att se stramare ut, med en rosig färg. Detta beror på att blodflödet har stimulerats. Dessutom är dessa rörelser perfekta för att ge din hud ett tonande träningspass.