Tvätta istället för att slänga – även mensskydd

Tvätta istället för att slänga – även mensskydd

Miljövänliga alternativ under din mens

Hållbara mensskydd är mycket populärt. Allt fler kvinnor byter till alternativ till konventionella bindor och tamponger. Varför? Om du räknar ut hur ofta en kvinna får mens i genomsnitt (cirka 500 cykler) och hur mycket avfall som produceras under denna tid (cirka 17 000 tamponger, trosskydd eller bindor) är svaret uppenbart.

Det främsta skälet till att byta till återanvändbara mensskydd är att undvika slöseri, eftersom inte bara skyddet i sig hamnar i soporna eller till och med i vatten, utan även ytterligare ytterförpackningar. Mycket skräp samlas under åren.

Nu har kvinnor flera alternativ att välja i mellan. Vissa sträcker sig efter menskoppen, andra efter svamptampong, många använder menstrosor eller föredrar att använda tvättbara bindor och trosskydd. Med sin Reuse-serie förlitar sig märket masmi på just de tvättbara produkterna - bindor och trosskydd i tyg och menstrosor. Dessa kan tvättas upp till 100 gånger utan att de förlorar sina absorberande egenskaper. Dessutom, med de tvättbara alternativen, behöver du inte längre springa till affären - så du sparar mycket pengar.

Låt oss ta en närmare titt på Masmis produkter:

Precis som tygblöjor för bebisar, är tygbindor, trosskydd och menstrosor särskilt miljövänliga. Eftersom de går att tvätta kan du använda dem om och om igen varje månad, vilket innebär - inga engångsartiklar - inget avfall. Att använda tvättbara alternativ för dock med sig vissa frågetecken för flera kvinnor. Är det hygieniskt? Ja det är det. För efter lite förbehandling och en tvättcykel i 60-90°C (underkläder 40°C) är dina Reuse-tygprodukter hygieniskt rena igen och du behöver inte oroa dig.

Tvättbara bindor och liknande andas mycket jämfört med konventionella produkter. Dessutom tillverkas tygprodukterna helt utan kemikalier, dofter eller annan plast. En extra bonus, eftersom underlivet är mycket känsligt och irriteras snabbare av konstgjorda ämnen – vilket kan resultera i bland annat klåda eller svampinfektioner. En annan fördel med tygvarianterna hänför sig främst till komforten. Inget tryck, ingen plast, inget lim eftersom mjuka vingar och tryckknappar säkerställer rätt passform.

Och vad är sammansättningen av de tvättbara periodprodukterna från masmi?

1. Översta lagret: Certifierad ekologisk bomull (GOTS). Detta material är i direkt kontakt med underlivet.

2 . Absorberande lager: 3D-tyg tillverkat av certifierad ekologisk bomull. Detta lager har en hög absorptionsförmåga och andas.

3. Tätskikt: Det undre skiktet är också tillverkat av certifierad ekologisk bomull, med ett mycket tunt polyuretanlaminat inuti. Laminatet är vattentätt men andas samtidigt. Den släpper inte igenom vätska utan släpper ut kroppens fukt.

Det betyder att du inte bara lägger ett vanligt tygstycke i trosorna. Kombinationen av de olika skikten säkerställer säkerhet, har en mycket absorberande kärna och ger tillförlitligt läckageskydd.

masmi Reuse produkter:

De alternativa mensskydden inte på något sätt sämre än konventionella produkter. Ett byte från traditionella bindor och tamponger till återanvändbara produkter är en förändring och kräver en ny rutin. Men på längre sikt är de miljövänliga alternativen värda det. För kärleken till din hälsa, miljön och din plånbok.

Ett litet tips om du fortfarande är osäker: de tvättbara produkterna från masmi är även optimala för lindriga dagar eller när du har flytningar. Så du kan testa dem och hela processen med återanvändbara mensskydd och sakta vänja dig.

Alla masmi reuse produkter hittar du här.