Tips för vackra sommarfötter

Tips för vackra sommarfötter

Det som oftast glöms bort under vintern är att ta hand om fötterna. Vilket är ganska självklart, för under de kalla månaderna på året gömmer sig fötterna gärna i varma skor och strumpor. Ingen ser våra fötter, så vi glömmer oftast bort, eller så vill vi inte lägga tid på att vårda dem. Men när de blir varmare kommer fötterna fram. I stället för stövlar och boots tar vi på oss flip flops och sandaler. Och då passar det inte med förhårdnader och sköra naglar. Många skäms över sina fötter och gömmer dem därför i sneakers och andra skor som lätt svettas i.

För att vara redo för sommaren gäller det att börja ta hand om fötterna i rätt tid.
Här är några tips som får fötterna redo för sommaren efter en lång vinter där lite fotkräm och en fil ofta inte räcker till:

  • Börja med ett avkopplande fotbad i cirka 20 minuter. Med ljummet vatten, lite olja eller blomsterextrakt förbereds fötterna.
  • Ta sedan bort överflödiga förhårdnader och valkar med en pimpsten. Var försiktig! Den uppmjukade huden är extra känslig.
  • Peela sedan fötterna för att bli an med döda hudceller. Här kan man använda salt.
  • Klipp och/eller fila naglarna. Ta bort överflödig nagelhud med en pinne.
  • Om du vill ha nagellack på tånaglarna är helt upp till dig. Om du dock väljer att ha en knalligt och färgglatt lack rekommenderas det att först applicera ett underlack och sedan ett överlack.
  • När nagellacket är torrt, är det dags att smörja in fötterna ordentligt!

Följ dessa steg och visa upp dina välvårdade fötter i dina favorit sandaler till sommaren!

Allt du behöver för välvårdade fötter hittar du här!