Sommar, sol utan ånger

Sommar, sol utan ånger

Med de stigande temperaturerna blir solen starkare. Ekologiska solvårdsprodukter erbjuder optimalt UVA/UVB-skydd för varje hudtyp och ålder. De är också bra för människor och miljö.

Vad skiljer certifierade ekologiska solskyddsprodukter från konventionella produkter?

Certifierad ekologisk kosmetika använder endast rena mineral- och vegetabiliska filter, medan konventionella produkter använder kemiska filter eller en blandning av kemiska och mineraliska filter.

Hur fungerar solskyddsfilter?

Kemiskt-syntetiska UV-filter tränger in i huden och omvandlar UV-strålar till infraröd strålning – det vill säga värme. Dessa krämer tar ungefär en halvtimme att få effekt. Ekologisk kosmetika använder mineraliska UV-filter med naturliga mineralpigment (t.ex. titandioxid). Detta reflekterar och sprider solljuset och fungerar direkt efter applicering.

Varför ska jag föredra mineral UV-filter?

Kemiska ljusskyddsfilter har stor problempotential och belastar oss dubbelt. Vetenskapliga studier visar på faran för den mänskliga organismen på grund av en hög allergisk potential och deras effekt som liknar hormonstörande ämnen eller xenohormoner.

En annan fara som härrör från kemiska ljusskyddsfilter (Oxybenzone, Octocrylene) är förstörelsen av korallrev. Forskare har lyckats visa dessa komponenters negativa inverkan på livet i havet, särskilt koraller.
I samband med den nuvarande nivån av havsförsurning och klimatförändringar orsakar kemiska UV-filter betydande skador på koraller. Detta orsakar bestående skador ("korallblekning") och som ett resultat förstörs hela korallbankar.

Är det enkelt att applicera ekologiska solskyddsprodukter?

Ekologiska solskyddsmedel är lätta att fördela och genomskinliga – den klibbiga konsistensen och framförallt den vita hinnan är ett minne blott. Produkterna ger omedelbart solskydd och är vattentäta.

Vilka produkter kan jag problemlöst använda?

I mer än 10 år har varumärket Biosolis engagerat sig att erbjuda ett komplett sortiment av solskyddsmedel som kombinerar hälsoskydd och respekt för miljön. Naturligt och certifierat ekologiskt.

Biosolis garanterar formuleringar utvecklade av naturliga aktiva ingredienser. De är fria från:

- allergener
- kemiska filter
- Parabener
- fenoxietanol
- och ftalater.

Produkterna innehåller mineralfilter som inte penetrerar huden och som garanterar ett optimalt skydd. Biosolis FoU-team arbetar dagligen för att erbjuda de mest effektiva, renaste och mest ekologiska formlerna. De nyligen förbättrade formlerna har utvecklats med hjälp av vegetabilisk olja och växtextrakt för att skonsamt ge näring och återfukta huden samtidigt som den skyddas.

Att utveckla produkter som skyddar hela familjen från UVA/UVB-strålar, respekterar marin fauna och flora, garanterar hälsosamma formuleringar, följer europeiska regler, går korta avstånd och respekterar miljön är djupt rotat i Biosolis värderingar. Varumärket samarbetar även med certifieringsorganet Ecocert Greenlife som validerar de noggrant utvalda ingredienserna och deras formuleringar.

Upptäck varumärket Biosolis NU!

Från solsprayer till sollotion, ansiktskrämer, after sun, brun utan sol och solskydd för barn, det finns något för alla i Biosolis produktsortiment.