Internationella bröstcancerdagen: Vi donerar till Rosa Bandet

Internationella bröstcancerdagen: Vi donerar till Rosa Bandet

Tyvärr är bröstcancer fortfarande den vanligaste cancerformen hos kvinnor. Tyvärr har fortfarande 17,5 %, fortfarande dödlig utgång.

Diagnosen bröstcancer i sig är inte längre en dödsdom. Om den upptäcks tidigt och tumören lokaliseras kan cirka 90 % av patienterna botas. Det uppskattas att ungefär hälften av alla bröstcanceroffer hade kunnat vara vid liv om vi uppmärksammade en hälsosammare livsstil, men också använde oss mer disciplinerat av det omfattande utbudet av förebyggande vårdalternativ.

Möjliga orsaker till bröstcancer sträcker sig från fetma, en ohälsosam livsstil - dålig kost, lite motion, alkohol, nikotin till typ 2-diabetes. Detta är dock ännu inte vetenskapligt bevisat och tydligt uppklarat.

Det är därför förebyggande vård är så viktig: gynekologens palpation av bröstet, liksom mammografi är officiella sätt att göra detta. Det viktigaste är dock regelbunden egenkontroll: För detta kan utföras enkelt och praktiskt när som helst och var som helst. Och är oberoende av tillgång på läkare, tider och arbetstider. Detta är det snabbaste sättet att känna igen förändringar och, om det behövs, ordna ett läkarbesök omedelbart.

Egenvård & förebyggande

Regelbunden bröstmassage är inte bara avslappnande och välgörande, utan ger också ett betydande bidrag till brösthälsan. Massage med en bra massageolja full av antioxidanter stimulerar ämnesomsättningen och lymfsystemet. Som ett resultat dräneras avsatta ämnen från bröstvävnaden. Det främjar också blodcirkulationen, vilket gör att hudcellerna i allt högre grad tillförs näringsämnen. Huden blir mjuk och ser fyllig och frisk ut.

Dessutom stärker bröstmassage medvetenheten om din egen kropp och bandet med dig själv!

Vi vill uppmärksamma brösthälsa mer och övertyga alla kvinnor om vikten av att förebygga bröstcancer. Självmassage är avgörande för detta, liksom förebyggande medicinska kontroller.

Sprid ordet

Prata med din mamma, syster, bästa vän om det. Tyvärr vet många fortfarande inte hur lätt förebyggande vård kan vara och hur viktigt det är!

Vi donerar!

Den 1 oktober, internationella bröstcancerdagen, kommer vi att donera 1 € per beställning till Rosa Bandet-kampanjen för Styrian Cancer Aid för att hjälpa de drabbade. Beställ nu!

#breastcancerawareness
#breasthealth
#pinktober
#checkyourboobs
#knowyournormal