Den bästa skönhetsrutinen för vacker ansiktshud

Den bästa skönhetsrutinen för vacker ansiktshud

En ljus och hälsosam hud är inte bara en fråga om genetik, även med rätt försiktighetsåtgärder och enkla vanor kan vi uppnå fantastiska resultat.

Varje människa är unik och likaså är vår hud. Som en första medveten gest för skönhet är det därför nödvändigt att lära känna din egen hud och dess behov.

När du väl har identifierat din hudtyp kan du bygga en personlig skönhetsrutin. För att uppnå positiva långsiktiga resultat bör vi använda effektiva produkter som är fria från petrokemikalier, irriterande ämnen eller andra skadliga ingredienser som kan skada huden eller miljön. Endast på detta sätt kan vi uppnå en helt positiv effekt.

Varumärket La Saponaria har utvecklat en rad specifika produkter för ansiktsvård baserade på värdefulla ingredienser, till exempel venusris. Alla formuleringar är ekologiska, veganska och använder vegetabiliska ingredienser med exceptionella effekter. Produkterna har utvecklats för att användas ensamt eller i synergi med varandra. Med dem kan du enkelt skapa skönhetsrutiner för varje hudtyp och alla behov.

De enskilda stegen i en skönhetsrutin

När vi pratar om skönhetsrutiner betyder det en uppsättning av åtgärder som syftar till att förbättra hudens utseende och hälsa genom att fokusera på problemområdena.

Men oroa dig inte, det är inte komplicerat. En skönhetsrutin kan bestå av fyra huvudsteg:

 • rengöring
 • stramning / toning
 • behandling
 • näring och fuktighetstillförsel

Det tar inte mer än tio minuter varje dag för att slutföra dessa fyra steg.

Steg 1: Rengör ansiktet

Rengöring är ett viktigt steg för alla skönhetsrutiner. Detta kommer att befria vår hud från miljöföroreningar, smuts och toxiner och förbereda den inför efterföljande behandling.

Det är till hjälp att rengöra ansiktet två gånger dagligen (morgon och kväll) för att undvika täppta porer.

Det mest lämpliga rengöringsmedlet för detta är det som effektivt men skonsamt rengör, utan att hudens grundkomponenter påverkas eller tvättas bort.

För detta ändamål har La Saponaria utvecklat rengöringsmousse blåbär, en mild, rengörande mousse baserad på blåbärsvatten med regenererande och antioxidanta egenskaper. Det innehåller även aktivt vatten från venusriset, liksom extrakt av ringblomma, som har en lugnande effekt och motverkar rodnader. Det rengör skonsamt utan att torka ut eller irritera huden och är lämpligt även för de mest känsliga hudtyperna.

Avlägsnandet av smink efter en lång dag är också av fundamental betydelse. För ögonområdet är rengöringsoljor eller rengöringsmjölk med milda tensider lämpligt. För detta är rengöringsmjölk citronmeliss av La Saponaria perfekt. Det innehåller inga irriterande ämnen eller ytaktiva ämnen och kan användas med eller utan avsköljning och avlägsnar till och med envist make-up.

Steg 2: Strama huden

Detta steg används för att balansera surheten i huden och återigen att rengöra djupare. Detta steg tar bort eventuella återstående rester av sminkborttagare eller föroreningar som fortfarande kan vara på huden.

Klassiska tonics är idealiska för detta (så länge de inte innehåller alkohol). Även ett enkelt hydrolat fungerar underbart. Dessa är extrakt erhållna genom destillation av aromaväxter. Hydrolat har lugnande och rengörande egenskaper.

Ett annat alternativ som är möjligt är speciella toner. Detta är en mer aktiv produkt än den som hittills nämnts. Dessa är medel som arbetar aktivt på huden och förbereder det för vidare behandling. Dessa medel är energiskt aktiva. De erhålls från celler av växter eller superfrukter genom en speciell kalltorkningsprocess. Denna extraktionsprocess gör det möjligt att återvinna vattnet i cellmembranet utan att förorena det - så egenskaperna förblir oförändrade. Det således är det erhållna medlet ett sant elixir som är extremt rik på aktiva beståndsdelar.

La Saponaria toner kommer från ett etiskt projekt och odlas i Italien i den övre Val Varaita i provinsen Cuneo, en orörd plats, en juvel i det alpina landskapet där mäniska och natur hittar rätt balans och ömsesidig respekt.

Dessa exceptionella vårdprodukter förstärks sedan med hyaluronsyra och är skräddarsydda för varje hudtyp för att förbättra dess effekter. La Saponaria har tre sorter av granatäpple, blåbär och citronmeliss.

Oavsett om du väljer tonic, hydrolat eller toner, är metoden för applicering densamma varje gång. Du kan applicera den med en bomullsrondell på huden eller spraya direkt på ansiktet och försiktigt "klappa in" med fingrarna.

Steg 3: Behandla kritiska punkter

I detta steg behandlas de specifika problemområdena på ansiktshuden med speciellt utvecklade, koncentrerade serum. Dessa är verkliga skönhetsförbättrare, tack vare det faktum att de är extremt koncentrerade produkter som är rika på aktiva ingredienser och har en lätt textur som snabbt tränger igenom huden. Dessa serum förbättrar också effekten av krämerna och andra skönhetsprodukter som tillämpas efteråt.

Försiktighet krävs fortfarande, eftersom serumen är mycket effektiva, men fortfarande inte en magisk produkt. Uthållighet och tålamod är nödvändiga för att uppnå varaktiga resultat.

Rätt serum för dina behov

 • Vid oren hud, pormaskar och finnar
  Anti-orenheter bioaktivt serum eliminerar, som namnet antyder, föroreningar, lugnar huden och skapar en perfekt hy. Den innehåller en rengörande och lugnande toner av citronmeliss, en blandning av fuktgivande och talgregulerande medel och azelainsyra, som fungerar bra mot finnar och pormaskar.
 • Om du bor i en stad med smog eller huden känns grå och tråkig
  Här lämpar sig Anti-pollution bioaktivt serum. Det skyddar huden från den gråa och smutsiga staden, återupplivar sin prakt och vitalitet.
  Det speciella aktiva ingredienskomplexet rengör huden från toxiner och föroreningar, bevarar sin naturliga skönhet och skyddar mot stress, smog och åldrande.
  Det är den perfekta produkten om du vill motverka de skadliga effekterna av miljöförorening på huden och samtidigt rengöra och föryngra huden.
 • För mogen hud eller rynkor eller för att undvika tecken på åldrande
  Här rekommenderas No-age bioaktivt serum. Detta är ett koncentrat av naturlig fytokomplex som förhindrar eller minimerar rynkor och tecken på åldrande. Det är ett regenereringselixir som ger huden en tidlös hud och glans. Detta är möjligt tack vare kraftfulla ämnen som erhålls genom avancerade biotekniska kosmetiska processer.
  Det är den perfekta produkten om du vill undvika utseende av rynkor eller försvaga befintliga rynkor och vill ha en avslappnad, fylligare. (Lämplig för ögon- och munområde.)
 • För glansig eller fet hud
  Mattierande bioaktivt serum är perfekt för fet hud. Det innehåller en cocktail av rengörande och talgreglerande medel som stramar porerna och eliminerar föroreningar. Det innehåller även ekologiskt rispulver för att absorbera överskott av talg och undvika glansig hud.
  Det är den perfekta produkten om du vill effektivt motverka glänsande hud, minska porerna och vill ha en slät hud med matt effekt hela dagen.
 • Vid fläckar eller missfärgning av huden eller akne
  Det hudutjämnande biokaktiva serumet är ett koncentrat av naturliga ingredienser som slätar och ljusar upp huden och motverkar bildandet av fläckar. Detta gör pigmenteringen av huden och dess färg homogen. Det är den perfekta produkten om du vill motverka bildandet av hudfläckar eller minimera befintliga och vill ha en hud med en jämn och lysande färg.

Steg 4: Förse huden med fuktighet och vårda

En ansiktskräm får inte saknas i den dagliga skönhetsrutinen. Oavsett vilken hudtyp eller ålder du har.

 • Fet hud och kombinationshud behöver en kräm med en flytande och lätt konsistens, få oljor, men den ska vara rik på uppfriskande och rengörande ämnen. Fuktighetskräm med citronmeliss har utvecklats speciellt för denna hudtyp: Den innehåller toner från ekologisk citronmeliss med lugnande och rengörande egenskaper samt hyaluronsyra (anti-aging), risextrakt (rik på proteiner och mineraler) och kardborrerot. Detta tar huden tillbaka i balans.
 • Torr eller mogen hud behöver emellertid en rikare och fylligare textur med högre fettinnehåll och specifika aktiva ingredienser.
  För de som har torr och känslig hud är den mest lämpliga krämen från La Saponaria ansiktskräm med blåbär. Den är rik på aktiva och värdefulla vegetabiliska oljor, med toner från ekologisk björnbär, rik på vitaminer, organiska syror och antioxidanter.
 • För personer med mogen hud behövs en kräm som ger huden näring och samtidigt har en anti-aging effekt. Idealisk för detta är ansiktskräm granatäpple, som är rik på naturliga ingredienser för att motverka effekterna av tid och effekterna av fria radikaler. Den är gjord av fem näringsrika vegetabiliska oljor (karitè, baobab, argan, jojoba och oliv) och innehåller även fitoretinol (naturligt vitamin A) för att stimulera cellförnyelse och en blandning av antioxidanter och anti-aging ingredienser (vitamin E, hyaluronsyra och risextrakt) för en frisk, strålande och tidlös hud.

Skapa din personliga skönhetsrutin

Varje hud är unik och genom att kombinera de olika produkterna beroende på din individuella hudtyp och den effekt du vill uppnå, kan du skapa en personlig skönhetsrutin.

För att göra livet enklare för nybörjare har vi sammanställt de vanligaste hudtyperna och de mest lämpliga produkterna för varje behov. Resultatet är tre enkla skönhetsrutiner som, när de konsekvent utförs, verkligen kan ge otroliga resultat: