Color-Correcting - Hudkorrigeringar med smink

Color-Correcting - Hudkorrigeringar med smink

Ingen har felfri hud eller en perfekt hy. Små fläckar, finnar, mörka ringar med mera förekommer helt enkelt - men skulle det inte vara underbart om vi bara kunde låta dessa smärre fel helt enkelt försvinna?

Den goda nyheten är att det verkligen går, med hjälp av ett trick: Color-Correcting. Det är en makeup teknik baserad på principerna om färglära. Tanken är mycket enkel: komplementfärger, det vill säga färger som står mitt emot varandra i färghjulet, tar ut varandra när de kombineras. Röd neutraliserar alltså grön, gult höjer upp blått.

Vid Color-Correcting balanseras en färg dess komplementfärg. På så sätt blir rodnader, blek hy, mörka ringar och mycket mer neutraliserat.

Metod

Color-Correcting appliceras alltid efter dagvården. Det viktigaste är att du blandar alla färger perfekt tillsammans. Det handlar i slutändan om att blanda de färgstarka nyanser med huden. De bör inte vara synliga som enskilda färger. Därför bör hårda linjer undvikas. Detta innebär också att du först applicerar krämiga texturer med en pensel eller applikator och sedan arbetar in med en liten svamp. Efter att låta det verka en kort stund kan därefter foundation eller make-up appliceras som vanligt.

Fyra grundnyanser

För Color-Correcting används fyra färger: grönt, gult, lila och persika. Dessa fyra utgör grundnyanserna; mer än så behövs inte. Låt oss ta en närmare titt på de fyra färgerna:

Grön

är den kompletterande färgen till rött, vilket gör en grönaktig Concealer används bäst vid rodnader, små finnar, röda ådror och dylikt. Vid storskaliga rodnader ägnar sig en grön primer bättre än en concealer.

Gul

neutraliserar blå och violett. På så sätt döljs bäst mörka ringar och en blek hy. Det är viktigt endast tillämpa komplementfärgen på de faktiska mörka områdena. Vid en generellt mer blåaktig hud underton, rekommenderas en foundation med gulaktig nyans. Vid mycket ljus hy rekommenderas en blekgul ton och vid mörkare hud snarare en foundation med starkare andel orange.

Lila

hjälper till vid pigmentfläckar samt ögonskugga. Denna färg är idealisk för att få trött, lätt gulaktig hud att stråla igen. Vid stress eller vid nedsatt hälsa, utför lila som bas under make-up små mirakel för hyn.

Persika

fungerar precis som rosé, som en fräsch kur för trött hud. Dessa färger får också ögonen vid ljus hy att stråla. På samma sätt kan pigmentfläckar eller blåaktiga eller grönaktiga områden täckas med dessa två färger.

Olika former

Naturligtvis finns det olika former för dessa färger. Bland dessa är exempelvis:

  • färgstift
  • färgpaletter
  • compact powder (som ofta kombinera flera komplementfärger)
  • krämiga produkter

Oavsett vilken produkt som används, är det viktigt att det appliceras riktat på problemområdet, eftersom det är det enda sättet de kan utveckla sin neutraliserande effekt. Exempelvis har krämiga produkter har en hög täckkraft och lämpar sig för att selektivt korrigera brister. För storskaliga korrigeringar är en kombinerad produkt är bäst.