Ta hand om din hud när du använder mundskydd

Ta hand om din hud när du använder mundskydd

Korrekt hudvårdsrutin när du använder munskydd

Hittills har endast ett fåtal specialister, vård- eller klinikpersonal konfronterats med detta ämne. Men coronapandemin också har förändrat våra liv och vardag.
Munskyddet har blivit vår ständiga följeslagare och med det finns det också nya termer i vardagen: "Maskne" är en av dem - den innehåller orden mask och akne och den förklarar faktiskt allt. Att bära ett munskydd kan utsätta huden för mekanisk belastning. Flera faktorer är viktiga här:

  • Hur länge bär jag munskyddet och vilket material är den gjord av?
  • Vilken hudtyp har jag?
  • Hur tar jag hand om min hud just nu?

Faktum är att vi alla måste skydda oss själva och våra medmänniskor genom att bära munskydd. Beroende på yrkesgrupp beror det på hur länge den bärs och vilket material den är gjord av. Orenheter gynnas mycket lätt i det fuktiga klimatet som skapas av ocklusion. Ett munskydd av bomull eller med ett innerfoder av bomull är lite mer hudvänligt, men för många kommer de inte på tal - ett certifierat munskydd med hög filtereffekt måste ofta bäras - utan om och men. Detta kan vara en stor utmaning för känsliga eller problematiska hudtyper.

Friktionen som orsakas kan också vara mycket belastande för huden. De områden som den vilar på, kinderna, näsryggen, hakan, men även läpparna, blir särskilt stressade.

Så vad ska man göra? Munskyddet är ett nödvändigt ont för tillfället.
Det är här hudvården kommer in! För mycket kan fångas upp med en motsvarande – ny – vårdrutin.

Rengöring, men skonsamt tack!

Daglig ansiktsrengöring har alltid varit det centrala ämnet för en frisk och vacker hud - nu blir den ännu viktigare! Du behöver en särskilt mild men effektiv rengöring för att ta bort smuts, smink och bakterier - utan att påverka skyddsbarriären. Rose Gentle Facial Cleansing Gel från TAUTROPFEN rekommenderas för känslig hud. Den kännetecknas av sin särskilt milda, sulfatfria, men ändå djupt rengörande effekt. Samtidigt återfuktas huden tack vare aloe vera. För normal till torr hy rekommenderas Hyaluron Intensive Moisture Gel från TAUTROPFEN. Ideal för lite krävande hud då den optimalt stödjer skyddsbarriären. Detta är ett särskilt skonsamt sätt att få din hud att kännas fräsch och klargjord.

Vård & Make-Up

För efterföljande vård rekommenderas en ganska lättare produkt som ger huden intensiv fukt. Rika, regenererande krämer bör användas först till natten. Make-up bör också väljas med omsorg: Produkter från naturkosmetikhyllan är att föredra eftersom de låter huden andas, så får maskne ingen "extra hjälp".

Skydd innan munskyddet

Att regelbundet lägga en ansiktsmask rekommenderas också. En lermask eller en med aktivt kol ger huden både rengöring och intensiv fukt.

Rätt handhygien är också viktigt! Vidrör ansiktet enbart med rena händer. Att hantera munskyddet rätt är också viktigt:

  • Använd endast rena produkter
  • Tvätta återanvändbara munskydd
  • Släng engångsprodukter efter varje användning
  • Byt munskydd efter två timmar
  • Håll alltid munskyddet i öronöglorna eller remmarna.

Hitta TAUTROPFEN- produkterna här