Hårvård på vintern

Hårvård på vintern

Ofta går det väldigt snabbt. Plötsligt är sommaren är borta och kommer inte tillbaka på ett par månader. Dessutom sker snabbt temperaturförändringar och från en dag till den andra är den 15 grader kallare. Då är det dags att sätta på värmen och ta fram varma kläder ur byrån, annars blir det snabbt obehagligt kallt.

På samma sätt som det intensiva solljuset är krävande under sommaren, så är den torra uppvärmningsluften och den generellt mycket lägre luftfuktigheten krävande på vintern. Det kräver inte bara mycket av vår hud, men även av vårt hår. Lägg dessutom till att vi under denna årstid ofta bär åtsittande huvudbonader som inte är bra för håret. På vintern är därför en mild, skonsam vård särskilt viktigt för friskt hår.

Rekommenderade produkter

Användningen av ett mildt schampo är en förutsättning för vårt hårs hälsa. För stressat hår är till exempel schampo för stressat och skadat hår av Officina Naturae en bra lösning. Detta koncentrat, som bara kräver några droppar, skyddar och ger håret näring och innehåller värdefulla ingredienser av kastanj och åkerfräken.

Farfalla mousse är helt fritt från silikoner och är veganskt. Det ger varje frisyr mer glans, fyllighet och hållbarhet.

En gång i veckan bör vi behandla vårt hår med en djupverkande vårdande hårmask, så att det kan återhämta sig från de dagliga svårigheterna i den torra värmluften. Hårmasken av Aubrey Organics har en regenererande effekt på hår och hårbotten med ingredienserna av blågröna alger, aloe vera och sheasmör. Det ger fukt, glans och smidighet och hjälper svagt hår att komma på fötterna igen. Massera in i fuktigt hår och låt verka i 15 minuter, skölj sedan ur med schampo.

För sköra hårtoppar och sprött hår kan vi rekommendera Rio de Coco hårvård av CMD Naturkosmetik. Det fungerar effektivt med naturlig kokosnötolja mot kluvna toppar, ger glans och smidighet och skyddar håret från att torka ut. Eftersom den här hårvården även kan användas som hårvax, tämjer den även av sig de mest stretiga lockarna och flygande hår.

Slutligen är vården av hårbotten viktig. På Ecco Verde har vi ett brett utbud av produkter, till exempel: Biopark Cosmetics ekologiskt sheasmör eller UNDICI Nutri Serum från Domus Olea Toscana.