Hårvård på vintern

Hårvård på vintern

Ibland går det väldigt snabbt. Plötsligt är sommaren är borta och det dröjer innan den kommer igen. Dessutom sker snabbt temperaturförändringar och från en dag till den andra är den 15 grader kallare. Då är det dags att sätta på värmen och ta fram varma kläder ur byrån, annars blir det snabbt obehagligt kallt.

På samma sätt som det intensiva solljuset är krävande under sommaren, så är den torra luften från elementen och den generellt mycket lägre luftfuktigheten krävande på vintern. Det kräver inte bara mycket av vår hud, utan även av vårt hår. Lägg dessutom till att vi under denna årstid ofta bär åtsittande huvudbonader som inte är bra för håret. På vintern är därför milda, skonsamma produkter särskilt viktiga för friskt hår.

Rekommenderade produkter

Användningen av ett milt schampo är en förutsättning för vårt hårs hälsa. För stressat hår är till exempel schampo för stressat och skadat hår av Officina Naturae en bra lösning. Detta koncentrat, som bara kräver några droppar, skyddar och ger håret näring och innehåller värdefulla ingredienser av kastanj och åkerfräken.

Balsamet från greenatural gör håret lätt att kamma. Den vårdar intensivt och ger fukt på djupet med inhemsk ekologisk olivolja och aloe vera. Håret får mer volym, balans och glans.

Hårmousset från Farfalla är veganskt och helt fritt från silikoner. Det ger varje frisyr mer glans, fyllighet och stadga.

En gång i veckan bör vi behandla vårt hår med en djupverkande hårmask. Hårmasken från Aubrey Organics har en regenererande effekt på hår och hårbotten och innehåller blågröna alger, aloe vera och sheasmör. Det ger fukt, glans och smidighet och hjälper svagt hår att komma på fötterna igen. Massera in i fuktigt hår och låt verka i 15 minuter, skölj sedan ur med schampo.

För sköra hårtoppar och sprött hår kan vi rekommendera Rio de Coco Hårvård från CMD Naturkosmetik. Det fungerar effektivt med naturlig kokosnötolja mot kluvna toppar, ger glans och smidighet och skyddar håret från att torka ut. Eftersom den här produkten även kan användas som hårvax, tämjer den även bångstyrigt och flygigt hår.

Slutligen är vården av hårbotten viktig. På Ecco Verde har vi ett brett utbud av produkter, till exempel: Biopark Cosmetics ekologiskt sheasmör eller UNDICI Nutri Serum från Domus Olea Toscana.