5 tips för en strålande vinterhy

5 tips för en strålande vinterhy

Känns din hud riktigt glåmig som en dimmig januarimorgon? Det är inte konstigt. Vintern kan vara särskilt hård mot känslig hud. Här är våra bästa tips för att behålla en frisk, strålande hud – även under de kallaste månaderna.

JÄMN OCH STRÅLANDE

Grå himmel och torr hud kan resultera i mycket glåmig och trist hud - det sista man vill ha på vintern! Regelbunden peeling tar bort döda hudceller, orenheter och smuts för att avslöja ljus, frisk hud. Var bara försiktig så att du inte skadar eller överdrivet irriterar huden genom att använda en för stark slipande skrubb.

SKAPA EN BARRIÄR

Du skapar en skyddande barriär genom att kombinera din dagkräm med en vårdande ansiktsolja. Detta förser inte bara huden med ytterligare näringsämnen, utan barriärien som skapas skyddar även huden mot de ogästvänliga förhållandena.

Du kan antingen applicera vårdoljan innan din fuktkräm för intensivvård eller blanda den med din dagkräm för att skapa en skyddande barriär - detta rekommenderas speciellt i tuffa väderförhållanden, de det låser in fukt i huden. Även den torraste luften kan inte beröva huden den fukt som är så viktig. Detta är också ett bra tips för skidåkning!

ÄT ORANGEA GRÖNSAKER

Orangea grönsaker har höga koncentrationer av karotenoider - ämnet som ger dem deras livfulla nyans. Det kanske låter lite konstigt, men forskare fann att människor som åt en karotenoidrik kost hade ett subtilt gyllene lyster på huden, "karotenoidfärgning".

Så se till att äta morötter, squash och sötpotatis regelbundet under vintern för att hålla den friska antydan av solkysst hud långt in i vinterns djup!

Att öka ditt intag av C-vitaminrika frukter och grönsaker kommer också att öka kollagenproduktionen, fylla din hy och skydda dig från vinterfrossa som alltid är närvarande vid den här tiden på året.

FUKT

Nästan alla hudtyper är torrare på vintern eftersom huden tappar fukt snabbare på grund av den lägre luftfuktigheten.

Starka, kalla vindar och överhettade rum som också torkar ut gör detta värre. Resultatet är torr, flagnande hud och matt hår.

Det är därför en bra idé att, förutom ordentlig hudvård, fukta luften extra i sovrummet med en luftfuktare (eller genom att placera en värmetålig kopp vatten nära ditt element). Den ökade luftfuktigheten i sovrummet förhindrar att din hud torkar ut under natten.

OMEGAS - INNE OCH UTE!

Omega-3-fettsyror är ett av de bästa näringsämnena för att hålla huden frisk, särskilt på vintern. De hjälper till att stödja cellmembranreparation och minska inflammation. Se till att du får i dig tillräckligt med essentiella omega-fettsyror genom kosten. 2-3 portioner fet fisk eller hampafrön per vecka. Men du kan också överväga att ta ett omega-3-tillskott under vintern.

Omega-fettsyror fungerar för övrigt även utifrån! Så om du dessutom använder en hudvårdsprodukt som är rik på omega-3, omega-6 och omega-9 fettsyror stödjer du hudens naturliga funktioner två gånger, från insidan och utsidan - för en strålande och vacker hy, även under den hårdaste vintern.