Glad hos Home Office med Pukka

Glad hos Home Office med Pukka

Detta kommer att hålla dig balanserad och produktiv

Fortsätt vara aktiv

Om vi sitter i ett läge för länge, eventuellt till och med lutar oss framåt framför den bärbara datorn, blir vi snabbt styva och våra muskler blir stela.

 • Så stå upp med jämna mellanrum, flytta runt i rummet, integrera en liten träningsenhet i din arbetsdag eller använd tiden du kokar vatten för några "sträckor".
 • Kanske hjälper det dig också att ställa in en timer som påminner dig om att ta en kort paus från träningen. Kontrollera också din hållning regelbundet och ändra den om och om igen.
 • Örttefavoriter hos aktiva människor: gurkmeja rot och ingefära är hjältarna i våra ekologiska örtteer "Turmeric Active" och "Three Ginger", den organiska latten "Fiery Ginger" och vårt ekologiska kosttillskott "Turmeric Active".

Hitta rutiner för hemmet

Hitta en rutin och begränsa din arbetstid för att hålla dig avslappnad: En konstant process hjälper dig att hålla stress och ångest under kontroll och att tydligt avgränsa ditt arbete och fritid.

 • Försök att stå upp vid ungefär samma tid varje dag (en perfekt tid är 07:00) och väck dig med några minuters meditation. För att jorda dig själv och ladda batterierna samtidigt kan en 20-minuters promenad eller några solhälsningar också hjälpa.
 • Stöd din matsmältning genom att fastställa fasta måltider och ge din kropp chansen att anpassa sig till dem.
 • Planera vilka uppgifter du vill göra för varje arbetsdag. Var realistisk och planera raster - detta gör din dag hanterbar och du kan fira små tillfälliga framgångar.
 • I slutet av varje arbetsdag hjälper en liten ritual till att separera ditt arbete och fritid - speciellt eftersom du inte längre behöver pendla till jobbet. Det är bäst att städa upp din arbetsyta och lägga bort din bärbara dator, särskilt om den är i ditt sovrum eller vardagsrum.
 • Ledsagare för en stark anda: Ashwagandha-roten är högt uppskattad i sitt hemland Indien och finns till exempel i våra ekologiska örtteer "Night Time" och "Peace" och den organiska latte "Night Time". Det ekologiska kosttillskottet "Ashwagandha Wholistic" innehåller högkvalitativt ekologiskt Ashwagandha-pulver och jod för lugna nerver.

Få tillräckligt med sömn

Trots de nuvarande förändringarna måste du försök hitta en vanlig sömnrutin och somna och vakna vid samma tidpunkter. Det viktigaste för en intakt sömnrytm (dygnsrytm) är solljus - så snart det träffar näthinnan berättar det för kroppen att det är dags att vidta åtgärder.

 • Utsätt dig därför för så mycket solljus som möjligt på morgonen. Om du inte kan gå ut just nu, gå till det öppna fönstret och bada i morgonsolen.
 • På kvällen bör du ta tillräckligt med tid innan du lägger dig för att slappna av och förbereda din kropp för sänggåendet.
 • Undvik stora måltider på kvällen som hindrar din kropp från att sova. Stäng av TV: n, mobiltelefonen och andra elektroniska enheter vars blå ljus håller dig vaken på ett konstgjort sätt. Läs istället en bok, lyssna på musik eller skriv en dagbok.
 • Försök att göra ditt rum mörkare så mycket som möjligt och håll det fritt från elektriska apparater. Dessutom kan det hjälpa till att sänka rumstemperaturen på natten och ventilera före sängen.
 • Örthjältar för söta drömmar: Lavendel, kamomill och valerian lugnar dig naturligt till sömn, till exempel i vårt ekologiska örtte "Night Time" och vårt ekologiska kosttillskott och ekologisk latte med samma namn.

Vara fokuserad

På hemmakontoret sitter vi oftare framför skärmen för att vi inte tar blicken från den bärbara datorn för möten och diskussioner med kollegor. Små mikrobrytningar hjälper dig att hålla fokus och hålla din stressnivå låg.

 • Nu är det en bra tid att utforska nya sätt att hantera din tid. Har du till exempel hört talas om Pomodoro-tekniken? Den rekommenderar att vi arbetar med den tid vi har istället för att kämpa mot tiden. Genom att dela upp din arbetsdag i sektioner på 25 minuter med 5-minuters pauser får du också en ny produktivitetskänsla.
 • Växter och örter för tydliga tankar: Tulsi ska skapa utrymme i liv och rörelse och anses helig i sitt hemland Indien. I vårt ekologiska örtte “Tulsi Klarheit” utvecklas det till en aromatisk te-glädje. För ett tydligt fokus har vi kombinerat Tulsi med gurkmeja och jod i vårt ekologiska kosttillskott ”Turmeric Brainwave”, vilket bidrar till att det kognitiva systemet fungerar normalt.

Håll igång din matsmältning

Vår matsmältning, eller mer exakt vår mikrobiom, påverkar vårt allmänna välbefinnande. Ayurvedisk undervisning har känt denna koppling i tusentals år. Undervisning har alltid tittat på matsmältningskanalen hos sina patienter för att kunna dra slutsatser om deras allmänna välbefinnande.

 • Vi vet nu att 70 till 80% av våra immunceller finns i mag-tarmkanalen. Det är vettigt, för trots allt intar vi majoriteten av främmande partiklar med mat etc. Det naturliga bakteriesamhället i tarmen, vårt mikrobiom, hjälper oss med matsmältningen, bekämpar patogener och tränar vårt immunsystem. Så genom att stärka matsmältningskanalen stöder vi också vårt immunsystem.
 • Örter för en "lycklig mage": Anis, fänkål och kardemumma är perfekta för en nystart och hjältarna i vårt ekologiska örtte "Feel New". Triphala är ett ayurvediskt recept med tre frukter från Amla, Bibhitaki och Haritaki och är mycket uppskattat i Ayurveda. Vårt ekologiska kosttillskott "Triphala Plus" kompletterar det med psylliumskal och gyllene lin för att försiktigt stödja det inre systemet.

Koffein - byt kaffe mot grönt te

Koffein behöver inte vara dåligt för oss så länge vi är uppmärksamma på källan vi får det från.

De flesta av oss har mycket stress i livet. När vi känner oss trötta eller tömda - ofta som ett direkt resultat av all stress - tillgriper vi ofta kaffe för en energiboost. Höga doser koffein och andra stimulerande ämnen i kaffe kan dock få kroppen att göra mer stresshormoner och göra vårt stressrespons ännu starkare.

Hållbara förändringar

Oavsett vilka resolutioner som tilltalar dig: Kom ihåg att det alltid kan finnas små mål som du kan uppnå varje dag. Tänk dig att ditt syfte är ett frö som du har sådd. Du tror bestämt att det kommer att gro och blomstra.

Även om ditt långsiktiga mål är oklart, kan du genomföra dessa små steg varje dag hjälpa till att ge positivitet, klarhet och förtroende i den riktning du rör dig.

Kom ihåg att det här handlar om att återansluta till dig själv. Så ta dig tid att göra det som gör dig lycklig.