Massiv kosmetika från La Saponaria

Massiv kosmetika från La Saponaria

Naturvårdsprodukter i miljömedvetna förpackningar

Vi kan minimera vår miljöpåverkan genom att välja naturkosmetika med miljövänliga förpackningar eller hudvård utan avfall. Men vad innebär egentligen Zero Waste och vilka val kan var och en av oss göra för att stoppa den pågående klimatförändringen? Vid det här laget är vi alla bekanta med bilderna av tonvis med plast som flyter i havet och djur som skadas eller dör av den. Det är en störande bild som talar om för oss att den värld vi lever i utmanas av vårt sätt att leva. Den säger att vi måste tänka om och ändra vårt beteende så att situationen inte förvärras.

Lyckligtvis har många unga människor under de senaste åren engagerat sig i
miljön och har organiserat fredliga gatuprotester i städer över hela världen. Deras krav: konkreta åtgärder från varje individ för att minimera miljöpåverkan.
Samtidigt har många företag arbetat i denna riktning i flera år för att erbjuda allt mer miljövänliga produkter. La Saponaria, ett italienskt laboratorium för naturkosmetik, är ett av dem.
Det är möjligt att minimera miljöpåverkan från våra dagliga handlingar och det är inom allas räckhåll, och det börjar med att välja kosmetika med hållbara förpackningar.

Hård kosmetika utan plastförpackningar

Det vi kan göra är att vara uppmärksamma på förpackningen och välja vårdprodukter som använder så lite plast som möjligt. Det finns redan många erbjudanden på marknaden för detta. Det enklaste sättet är att byta till hård kosmetika: Oavsett om det är schampo, duschgel eller bara tvål. Om de är väl sammansatta är dessa produkter inte alls sämre än flytande produkter och ger samma vårdande effekt, och doften bibehålls också.

Vattenfri skönhet hör också till hård kosmetika, som bland annat består av vattenfria rengöringsprodukter och ansiktsmasker. Dessa kosmetiska produkter har den stora fördelen att de är mycket koncentrerade, förorenar miljön mindre och är också överlägsna de klassiska krämprodukterna när det gäller effektivitet. Detta beror på att mindre vatten innebär mer utrymme för de aktiva ingredienserna. Dessa produkter finns i form av WONDER POP-serien, som innehåller sminkborttagningsmedel, ansiktsmasker och peelings för ansikte och händer. INNER care-serien erbjuder å andra sidan både hård kosmetika och naturliga flytande produkter i förpackningar av bioplast, för håret i form av schampo och balsam.

Användning av schampokakor

Schampokakor är uttorkade och därför extremt koncentrerade. Det räcker att fukta händerna lätt och löddra schampot i dem. Stryk sedan den luddiga biten schampo över håret för att fördela rätt mängd schampo i håret. och stryk den över håret för att använda rätt mängd schampo.

Schampona är små och perfekta för resor. De kan enkelt tas med i handbagaget utan att du behöver oroa dig för att vätskor ska läcka och framför allt utan begränsningar i mängden.

Den enda extra försiktighetsåtgärd som krävs för dessa kosmetikaprodukter jämfört med kosmetika på flaska är att hålla dem borta från vatten och förvara dem på ytor där de kan torka snabbt, t.ex. tvålfat av trä eller keramik.

Schampokakor kräver inga plastflaskor och är dessutom mer kompakta,
De tar mindre plats och har många fördelar när det gäller transport.
Du kan tvätta håret lika många gånger med en lastbilslast fast schampo som med 15 lastbilslaster flytande schampo.

Mer medvetna förpackningar

Att ta farväl av plast innebär också att man måste leta efter alternativa material, som glas eller återvunnen aluminium - material som lätt kan återanvändas i hemmet och få ett nytt liv.
Bioplaster är en viktig del av sökandet efter alternativa, miljövänliga material. Termen avser en särskild typ av plast som är tillverkad av organiskt material och som kan återvinnas efter användning.
Grön plast tillverkas av polyeten, ett material som inte kommer från olja utan från sockerrör, vilket gör det till ett "biobaserat" material. Det betyder att den är tillverkad av växtmaterial och inte innehåller några fossila material eller komponenter av fossilt ursprung (kol eller olja).

När vi talar om miljövänlig kosmetika går La Saponaria längre än den ekologiska visionen och erbjuder ett bredare etiskt koncept av respekt för sig själv och planeten. Till och med valet av råvaror är inriktat på detta: man föredrar "0-km-råvaror" från lokala odlingar, som odlas enligt rättvisa, etiska och miljövänliga riktlinjer.