5 myter om torr hud

5 myter om torr hud

Torr hud är ett problem för många. Tyvärr finns det fortfarande många myter som till och med kan ha en negativ effekt.

När vi kämpar med torr hud är vår första instinkt ofta att bara ta på den tjockaste, feta krämen och hoppas på det bästa. Det är dock inte en riktigt bra idé, eftersom det kan göra mer skada än nytta. Här presenterar vi fem myter om torr hud, vilka konsekvenser de kan få och vad du kan göra åt det.

Torr hud är ett vinterproblem

Även om torr hud är extra vanligt under vintermånaderna när luftfuktigheten är som lägst, kan den förekomma året runt.

På sommaren leder luftkonditionering, intensiv UV-strålning, saltvatten och klor till fjällande, stram hud. Det varmare vädret kan också göra att huden torkar ut från insidan. Att hålla sig hydrerad är extra viktigt när det är varmt.

Du måste dricka mer vatten

Att dricka flera liter vatten om dagen är tyvärr inte botemedlet mot riktigt torr hud. Då huden tappar fukt på grund av att dess skyddande barriär inte fungerar som den ska.

Se till att du dricker två liter om dagen (samtidigt som du äter vattenrik mat som t. ex. gurka eller vattenmelon) Detta hjälper till att bibehålla hudens väsentliga funktioner, men det gör bara skillnad för dehydrering, inte torr hud.

Du behöver en starkare fuktkräm

Mycket feta krämer är inte bara obekväma, men om din hud är mer uttorkad än torr kan de också orsaka problem som utslag.

Självklart ska man alltid undvika konstgjorda ingredienser som silikon och mineralolja och istället förlita sig på fuktkrämer som aktivt stödjer den naturliga hudbarriären. Lämpliga för detta är t.ex. krämer med jojoba- eller avokadoolja och en hög vattenhalt för att hålla huden återfuktad under lång tid istället för att kväva den under ett lager fett.

Peeling gör torra ställen värre

Även om peeling med mycket hårda, vassa granulat kan skada hudbarriären och förvärra torrhet, kan inte peeling göra vår hudvårdsbehandling ineffektiv.

Att använda en skonsam peeling en eller två gånger i veckan hjälper till att ta bort döda hudceller. Detta gör att andra hudvårdsprodukter kan penetrera huden bättre.

Torr hud behöver bara mer olja

Även om torr hud är ett resultat av brist på naturliga oljor behöver den också fukt; Men bara ansiktsoljor kan inte förse huden med det. För att säkerställa att huden får en balanserad tillförsel av återfuktning och näring, använd en fuktkräm på morgonen och en ansiktsolja på kvällen.

Hos Ecco Verde hittar du ett brett utbud av hudvårdsprodukter. Många av dem är också underbara för att vårda torr hud. Men självklart finns det något för alla hudtyper.