Naturkosmetika från La Saponaria

Naturliga vårdprodukter för barn och vuxna - även för DIY

Handla efter kategorier

La Saponaria: 252 produkter

Filter

Alla priser inkl. moms.

La Saponaria erbjuder handgjord naturkosmetika och råvaror för tillverkning av egna produkter. På La Saponaria tror man främst på handarbete - detta återspeglas också i det stora utbudet av råvaror för egenproduktion. Vad kan vara trevligare än att vårda med kosmetika som du har gjort själv? - Med vetskap om att endast ingredienser ingår som du har valt själv och framför allt inte innehåller några skadliga ämnen...

Historien av det italienska märket La Saponaria började för länge sedan, när en av de två grundarna - Luigi - upptäckte sin kärlek till tvål och dofter och därefter började göra tvål under hans mormors vakande ögon och instruktion. Studier inom kemi blev nästa logiska steg. Där träffade han Lucia och de första experimenten kunde börja.

Under 2006 började La Saponaria ta form eftersom de sålde sina handgjorda tvål på lokala hantverksmarknader och samarbetade med GAS - en grupp för rättvis handels - i sin hemstad. Genom crowdfunding och med stor passion och stora drömmar lanserades La Saponaria äntligen 2007. Ett litet laboratorium inrättades - delvis med teknik från en liten övergiven produktionsanläggning. Trots byråkrati och andra små hinder var det äntligen möjligt att börja med den första tvålproduktionen.

La Saponaria tror man främst på manuellt arbete - detta återspeglas också i DIY-kurser och i det stora sortimentet av råvaror för egenproduktion. Vad kan vara härligare än att vårda sig med kosmetika som du själv gjort? - Med vetskap om att endast ingredienser ingår som du har valt själv och framför allt inte innehåller några skadliga ämnen.

La Saponaria samarbetar med små lokala ekologiska jordbrukare och kan således i stor utsträckning klara sig med korta leveransvägar för högkvalitativa råvaror. Det produceras även för tredje part: Tvål produceras främst för omgivande självförsäljare - vanligtvis i utbyte mot råvaror. Sedan 2012 produceras förutom tvålar även ett brett utbud av kosmetika. Bland bolagets stora fördelar är också inledningen av hampodling, som nästan har glömts i Italien. Genom ett stort nätverk odlas och bearbetas hampa för La Saponaria och återfinns till exempel som ledande aktör i hippiness-serien.

La Saponaria är man övertygad om att stora förändringar sker genom små dagliga gester och att man bör försöka "lämna världen lite bättre än man fann den". Luigi och Lucia har bestämt sig för att ta det första steget med tvål . Med stor entusiasm, passion och en stor dröm resulterade detta i ett laboratorium som drivs med stor medvetenhet och återspeglar det traditionella hantverket i kosmetikindustrin .

La Saponarias filosofi bygger på:

  • 100% naturliga och hållbara ingredienser
  • inga petrokemiska ämnen
  • lätt och miljövänlig förpackning
  • rättvis handel och rättvis ersättning till råvaruleverantörer
  • handarbete med kärlek, omsorg och förståelse
  • etiskt ansvar - stödja småbönder och sociala projekt
  • rättvisa priser för tillverkare och konsumenter
  • certifiering av ccpb
  • djurrättigheter - mestadels veganska recept
  • formuleringar och tillverkning utan djurförsök