Fikonkaktus serien från Weleda

Fikonkaktus serien från Weleda

Fikonkaktusen tillhör kaktusfamiljen. Detta betyder att denna växt, som alla kaktusar, är en sann överlevare. Fikonkaktusar finns i Nord- och Sydamerika och även i Karibien. Där är dessa växter värdefulla grödor eftersom de, precis som gurkor, tillagas som sallader eller grönsaker.

Med tiden har den trädliknande växten lärt sig att lagra mycket fukt mycket snabbt, även i extremt torrt klimat. För att detta ska lyckas har växten ett stort antal vattenbindande ingredienser som också är bra för vår hud. Weleda extraherade dessa ingredienser och använde dem för att skapa sin egen ansiktsvårdsserie.

Extremt vattenlagrande ingredienser

Men vilka är dessa ingredienser som inte bara säkerställer överlevnaden för fikonkaktusen, utan också ger vår hud utmärkt vård? Det är framför allt polysackarider, det vill säga kolhydrater, som förekommer i form av slem i groddarna. De specifika polysackariderna har utmärkta vattenbindande egenskaper.

För att utvinna dessa ingredienser har Weleda utvecklat sin egen patenterade tillverkningsprocess. Produkterna i den nya vårdserien

  • innehåller 100 % naturliga extrakt från ekologisk fikonkaktus
  • är rika på vattenbindande polysackarider
  • vetenskapligt bevisade i att ge varaktig fukt.
  • stärker hudens barriärfunktion vilket gör att fukten hålls kvar i huden
  • har lindrande egenskaper
  • är lätta och uppfriskande

Detta gör vårdserien perfekt för personer som vill ge sin hud mycket naturlig fukt, men samtidigt inte vill tynga ner den med extremt rika krämer eller oljor.

För mer biologisk mångfald

Råvarorna för att tillverka fikonkaktusextraktet kommer från Mexiko. Weleda är noga med att endast använda ekologiskt odlade råvaror av hög kvalitet. Hållbarheten säkerställs också av att växterna naturligt bara behöver lite vatten – trots allt blir vatten mer och mer värdefullt. Dessutom produceras råvarorna med låg energiförbrukning. Kakaobitarna torkas helt enkelt i solen. En transparent försörjningskedja och fokus på att främja biologisk mångfald rundar av de åtgärder som Weleda vidtagit för att öka den biologiska mångfalden.

Klicka här för produkterna från Weleda's Fikonkaktusserie:

Prickly Pear 24h Moisturizing Cream

Prickly Pear Moisturizing Spray

Prickly Pear Eye Gel

Prickly Pear 24h Moisturizing Fluid