Maternaturas ekologiska skönhetsrutin

Maternaturas ekologiska skönhetsrutin

Hårvård speciellt anpassad för ditt hår

Det är viktigt att ha vackert, glänsande och strålande hår, men ännu viktigare är en frisk hårbotten. Precis som jorden ger näring åt växter, ger hårbottnen näring till vårt hår och gör det vackert – när den är frisk. När allt kommer omkring är vackert hår allas dröm.

Maternatura vet detta och är det första ekologiska märket som specialiserat sig på hårprodukter som kan garantera samma silikoneffekt som silikonprodukter, men utan silikon, alltså med helt naturliga ingredienser.

Det största och mest specialiserade eko-naturkosmetikalaboratoriet i Europa används för detta. Med trettio års erfarenhet delas kärleken till naturen med alla kunder. Maternatura erbjuder certifierad ekologisk kosmetika som är speciellt utvecklad för hår och därmed har samma effekt som klassiska konventionella hårvårdsprodukter med silikon. Denna extraordinära effekt uppnåddes genom att endast använda högkvalitativa, naturliga ingredienser, ekologiskt certifierade AIAB och VEGAN OK. Maternatura har för närvarande utvecklat elva ekologiska skönhetsvårdsrutiner skräddarsydda för specifika hårtyper, och fler är på väg.

Vad är Maternaturas ekologiska skönhetsrutiner?

Det är specifika vårdritualer som är anpassade till respektive hårtyp för att på bästa sätt få fram hårets skönhet. Dessa ritualer består av fyra steg som tar hänsyn till de olika behoven hos våra hårbottnar och hår, vilket garanterar ett optimalt resultat. De fyra stegen i den ekologiska skönhetsrutinen är:

Steg 1: Specifik registrering - Grunden för din personliga behandling

Det är viktigt att få bort hud och hår från talg, svett, smog och stylingprodukter. Samtidigt är det viktigt att inte ändra balansen i huden på grund av otillräckliga behandlingar och att välja ett schampo som återställer hårbottnens funktioner.

Steg 2: hudbehandling

En balanserad hårbotten utgör grunden för vackert, friskt och glänsande hår. Det finns ett tydligt samband mellan hudtillstånd och hårtillstånd. Om huden inte är ordentligt återfuktad kan håret bli skört. Feta rötter och torrt hår eller mjäll är oftast problem relaterade till brist på näringsämnen i hårbottnen. Därför är det extra viktigt att ta hand om din hud. The Floral Water Lotions går till roten av problemet och kan berikas med värdefulla och funktionella eteriska oljor enligt alla principer för aromaterapi.

Steg 3: Hårbehandling

Detta steg är viktigt för att behandla långt hår. Inpackningar, balsam och kurer används för att förbättra strukturen hos varje enskilt hårstrå samt skydda håret, stärka det och ge mer glans och göra det lättare att hantera.

Steg 4: Hårstyling

Det sista steget är att styla håret. Det finns specifika produkter för detta, beroende på dina behov – oavsett om det är lockigt eller rakt hår, kort eller långt.

Som tidigare nämnt finns det elva skönhetsrutiner. Dessa processer är skräddarsydda för specifika problem och specifika behov hos huden och håret för att täcka alla behov.

För torr hud och hår: en regenererande behandling för torr, sträv och matt hud och hår som behöver fukt, glans och mjukhet.

Steg 1: Schampo med kamomill

Steg 2: Regenererande lavendellotion

Steg 3: Hårinpackning med solrosfröolja

För fet hud och hår: en normaliserande behandling för dig som har tjockt, tungt hår som lätt blir fett.

Steg 1: Schampo med cistros

Steg 2: Normaliserande Rosemary Lotion

Steg 3: Närande hårfluid med krokus

För känslig hud: en balanserande behandling för dig som har känslig hud som är särskilt utsatt för problem som klåda och sveda.

Steg 1: Milt schampo med blåklint

Steg 2: Lotion med apelsinblomma

För slappt hår: en stimulerande behandling för dem vars hår växer dåligt och blir glesare.

Steg 1: Stimulerande schampo med Ylang Ylang

Steg 2: Stimulerande hårlotion med olivblad

För fint hår: en volymgivande behandling för dig med fint hår som saknar styrka.

Steg 1: Volymschampo med magnolia

Steg 2: Revitalizing Rose Lotion

Steg 3: Volymbalsam med Helichrysum

För färgat hår: en antioxidativ behandling för färgat, blekt eller kemiskt behandlat hår.

Steg 1: Schampo med gurkört

Steg 3: Pionbalsam

För burrigt hår: En antifrizzbehandling för burrigt, poröst och alltid burrigt hår.

Steg 1: Schamponera med Calendula

Steg 2: Revitaliserande hårinpackning med passionsblomma

Steg 4: Anti-Frizz Hair Shine Fluid med åkerfräken

För rakt hår: en utjämnande behandling för att sluta använda plattång. Ideal för naturligt rakt eller vågigt och lockigt hår.

Steg 1: Schampo med näckros

Steg 3: Hårbalsam med ingefära blommor

Steg 4: Bifasisk vätska med Prickly Pear Blossoms

För normalt hår: en vårdbehandling för redan friskt, glänsande hår.

Steg 1: Schampo med hibiskus

Steg 3: Hibiskus balsam

För babyhår: en behandling för vård och hygien för barn.

Steg 0: BABY Soothing Oat Body Oil (Steg 0 i detta fall innebär att huden behandlas innan du använder ett schampo.)

Steg 1: BABY Mild Flax Flower Shampoo & Bath

Steg 2: Lugnande kamomilllotion

För skägg och mäns hår: en riktad behandling för vård och hygien för män.

Steg 1: TOP MAN 2in1 Uppfriskande duschgel & schampo med baobab

Steg 3: TOP MAN hår- och skäggbalsam med lager

Som ni ser är Maternaturas ekologiska skönhetsrutiner extremt mångsidiga och kan därför anpassas till alla behov. Du kan också skapa din egen skönhetsrutin:

Föreställ dig att du har en fet hårbotten och färgat hår. I det här fallet kombinerar du helt enkelt steg 1 och 2 för fett hår med steg 3 för färgat hår. För styling i steg 4, välj helt enkelt rätt produkt för det utseende du har i åtanke.

Vad är din ekologiska skönhetsrutin med Maternatura-produkter?

Alla hårvårdsprodukter från Maternatura hittar du här .