Svettning kommer med puberteten - youfree deodorant för barn och tonåringar

Svettning kommer med puberteten - youfree deodorant för barn och tonåringar

Hur obehagliga lukter under puberteten inte blir verklighet

Puberteten vid 8 eller 10?

För 150 år sedan fick flickor sin första mens vid en medelålder på 16,6 år. Beroende på vilken studie är medelåldern idag 12,3 år. Vissa tjejer får sin första mens redan vid 10 års ålder. För de flesta tonåringar är puberteten över vid 15 års ålder. Puberteten brukade inte ens börja i den här åldern! I vissa fall börjar de hormonella förändringarna i kroppen redan vid åtta års ålder. Vi talar då om för-pubertet.

Viktiga faktorer för att debutåldern till puberteten har flyttat på sig är å ena sidan kost, hygien och generellt bättre hälsa. Miljögifter kan också påverka kroppens hormonsystem. Det är känt att kemikalier som bisfenol-A har en effekt på könshormonet östrogen, vilket kan leda till tidigare pubertet.

Och så de obehagliga dofterna...

Det är ganska normalt för oss människor att svettas. Vår kropp kyls ner av de så kallade ekkrina svettkörtlarna och svett produceras. Detta skyddar oss från överhettning.

De hormonella förändringarna under puberteten påverkar även svettkörtlarna. Även den minsta obehagliga situation, stress eller nervositet får en pubertetskropp att svettas. Det beror på att svettkörtlarna aktiveras allt mer under puberteten och kroppen producerar mer adrenalin.

Men vi har också en annan typ av svettkörtel, den så kallade apokrina. De blir aktiva först i början av puberteten. Sedan producerar de ett initialt luktfritt sekret. Nedbrytningen av hudens egna mikroorganismer skapar då den individuella kroppslukten.

Och vad ska man göra mot lukten?

För att förhindra en obehaglig lukt bör du givetvis vara uppmärksam på god hygien under denna tid. Daglig tvätt och byte av kläder som kommer i direkt kontakt med huden kan räcka långt.

Ytterligare skydd rekommenderas för att förhindra att obehagliga situationer. Att använda en ofarlig deodorant hjälper till att förhindra att oönskade lukter utvecklas i första hand.

youfree deodoranter för tjejer & killar

De veganska och aluminiumfria youfree-deodoranterna för tjejer och killar är milda och vårdar huden med ekologisk aloe vera. Det växtbaserade aktiva ingredienskomplexet säkerställer att ingen obehaglig lukt utvecklas. Istället doftar huden fräscht, även under sport och vardagsstress. Och allt utan ett stickande, konstgjort moln av doft. Naturlig trygghet utan om och men.

Hemligheten med högkvalitativa deodoranter: naturliga ingredienser av högsta kvalitet kombinerat med den innovativa receptutvecklingen av dagens naturliga kosmetika.

Denna effektiva formel dödar tre (svett)flugor i en smäll.

De effektiva aktiva ingredienserna

  • reglerar mikrofloran och skyddar hudbarriären,
  • undvika bildning av svettlukt på ett naturligt sätt,
  • neutralisera befintliga lukter.

Över 80 % av de totala ingredienserna kommer från kontrollerad ekologisk odling. Huvudkomponenten i deodoranten är organisk aloe vera, som värderas för dess välgörande effekter. Irriterad och känslig hud vårdas också optimalt. Huden förblir mjuk och kan fortsätta att andas.

Doften är baserad på fruktiga doftkompositioner. Dessa kommer från rent växtbaserade ingredienser, eftersom naturen har mycket att erbjuda här. Utan något konstgjort moln av doft. youfreeen arbetade med tjejer och killar för att göra urvalet. När allt kommer omkring, vem skulle kunna bedöma dofterna bättre än målgruppen?

Testade och kontrollerade

Och så att alla kan vara säkra: deodoranterna har testats under dermatologisk övervakning för deras kompatibilitet på känslig, normal och jämn hud som är utsatt för neurodermatit. Resultatet: Ingen av testpersonerna visade en tydlig reaktion på produkterna, så att de klassificerades som "mycket vältolererade av huden".

Upptäck nu i butiken: naturkosmetika från youfreeen