Solvård och -skydd: gör något bra för huden

Solvård och -skydd: gör något bra för huden

Det är sommar och solen är här igen. Det säkerställer inte bara höga temperaturer, utan värmer även vår huden.

Vid alla utomhusaktiviteter, t.ex. som vandring, trädgårdsarbete eller sport är risken för bränna sig på sommaren särskilt hög. Därför är rätt solskyddsmedel viktig. Dessa bör väljas redan i början av säsongen. Som en tumregel gäller: ju högre solskyddsfaktor, desto bättre.

Det bästa är att applicera solskyddsmedel innan du går ut. För ansiktet rekommenderar vi den speciellt utvecklade solgelen från Eco Cosmetics med SPF 30 eller ansiktskräm SPF 30 från Biosolis.

Naturligtvis hittar du även klassiskt solskydd för kroppen på Ecco Verde. Här kan du välja mellan olika produkter och hitta något för varje hudtyp eller tillfälle.

När det gäller solvård glömmer vi ofta bort läpparna. Men dessa är också mycket känsliga och behöver skydd om man är ute länge i den gassande solen.

Barnens hud är särskilt känsligt för solen eftersom den inte har utvecklat sitt naturliga skydd fullt ut. Det är därför mycket viktigt att välja en hög solskyddsfaktor. Två produkter som vi kan rekommendera är Biosolis Kids Sun Milk och Eco Cosmetics Baby & Kids Sun Cream.

Låt oss slutligen prata om vad vi har på våra huvuden: vårt hår. Det bästa skyddet mot för mycket sol är fortfarande en huvudbonad. Detta är det bästa sättet att förhindra torrt hår och kluvna toppar. Om huvudbonader inte är ett alternativ bör man åtminstone skydda håret med en hårolja. Vårt sortiment av sololjor innehåller också några speciellt för hår.

Smörj in flera gånger

Huden är kroppens största organ och glömmer aldrig. Allt vi någonsin "gjort" mot huden har den sparat. Varje bränna straffas - när vi blir äldre - i form av åldersfläckar, rynkor eller pigmenteringar. Dessutom ökar risken för hudcancer med varje gång man bränner sig. Glöm aldrig solskydd och skydda i synnerhet dina barn. Vad som tyvärr ofta glöms bort: inte ens den högsta solskyddsfaktorn varar för alltid. Det är därför vi regelbundet bör smörja in oss under en lång dag i solen. Efter varje vistelse till poolen är detta absolut nödvändigt.

Efter solning - vårda

Solen är en belastning på huden, den torkas ut även om vi skyddar den från skadlig UV-strålning. För att förhindra torrhetsrynkor och för att få huden fit igen vid nästa besök i badet, är en intensiv fuktgivande behandling på kvällen alltid en bra idé. En absolut klassiker är Aloe Vera, som lugnar och återfuktar huden med sina aktiva ingredienser. Men idag finns det också många produkter som har utvecklats speciellt för after-sun-vård.