10 bra skäl till att använda en menskopp

10 bra skäl till att använda en menskopp

Att byta till en ny produkt, särskilt inom hygienområdet, kan ofta vara skrämmande - ibland behövs det helt enkelt lite övertalning. Vi ger 10 bra anledningar till att bindor och tamponger tillhör det förflutna och varför det är värt att byta till en menskopp:

1. De är bekväma

När du väl har vet hur de ska sitta, kommer du aldrig mer gå tillbaka. Menskoppen anpassar sig perfekt till kroppen tack vare det mjuka materialet, sitter ordentligt och stannar på plats. Naturligtvis är övergången från traditionell menstruationshygien till menskopp ovan, men låt oss tänka tillbaka: hur kände vi oss när vi för första gången hade en tampong i våra händer?

2. Skyddar vaginalfloran

Tamponger i synnerhet kan ofta innehålla kemikalier såsom lim, parfym eller till och med blekmedel. Resultatet: irritationer, torrhet eller till och med allergier. Dessutom absorberas inte bara blod, utan även naturliga och viktiga vaginala sekret.

Det vill inte vi göra mot vår vagina. Menskoppar är gjorda av 100% mediciniskt silikon - alltså helt ofarligt för vår kropp. Blodet samlas in, omgivningen förblir ostörd och det naturliga pH-värdet bibehålls.

3. Inga spår och märken

Vi har alla redan upplevt det. När tampongen är full, slutar den absorbera och överskottsvätska hamnar på kläderna. Annorlunda är det vid menskoppen: En korrekt insatt och utfälld menskopp läcker inte på grund av den sugförsegling som uppstår när den sätts in. Om läckage fortfarande uppstår är koppen inte korrekt utfälld eller storleken behöver justeras. Vid upprepad provning märker man emellertid omedelbart skillnaden.

4. Skyddar miljön

Vi har beräknat detta: I genomsnitt förbrukar en kvinna 11 000 engångsprodukterna i form av bindor och tamponger under sin livstid. Det är mycket slöseri för bara en person. En menskopp varar i upp till 10 år. Således kan du också ge ett väsentligt bidrag för att skydda miljön.

5. Skonar plånboken

Tja, inte bara miljön blir glad, utan även din egen plånbok kan andas ut. Inga fler månatliga inköp av månadshygien. En menskopp lönar sig bokstavligen. Som nämnts kan en menskopp användas i upp till 10 år om den används korrekt.

6. En menskopp håller vätskan från 3 supertamponger

Helt rätt, med en menskopp kan mycket mer vätska hållas än med en tampong. Som ett resultat kan den bäras säkert i upp till 12 timmar.

7. Det perfekta resesällskapet

Speciellt när man reser är menskoppen idealisk. Speciellt om nästa toalett inte kan hittas, eller i planet om platsen ges inte. Med en menskopp reser du med ett gott samvete utan oro.

8. Sport? Självklart!

Oavsett om du vill simma, gymma, yoga, rida eller jogga - med en menskopp är alla typer av sport eller motion möjligt. Genom vakuumet sitter menskoppen fast. Till skillnad från tamponger absorberas inte bakterier.

9. Även på natten förtjänar du att vila

På samma sätt som vid träning kan du även gå och lägga dig utan bekymmer. Inga bindor som glider undan eller överfyllda tamponger.

10. Ser man något?

Nej. Glöm bort tiderna när tampongssnöret syns på stranden. Menskoppen sitter i kroppen och förblir sålunda nästan osynlig.

Och? Redan övertygad? Om du vill prova en menskopp, klicka bara här !