Om du vill göra din egen diffuser

Om du vill göra din egen diffuser

Bedårande dofter är välkomna under varje årstid. De gör kalla vintrar varmare och heta somrar kallare. Tyvärr ger inte varje ljus du tänder eller varje luftfräschare rumsluften något positivt. Det kan hända att artificiella dofter virvlar runt genom rummen, vilket orsakar huvudvärk eller att ljus avger ohälsosamma förbränningsprodukter. Men detta behöver inte vara fallet, eftersom du kan njuta av dina favoritdofter och -arom med en enkel egengjord diffuser - fri från förbränningsprodukter eller konstgjorda ämnen.

Enkelt och vackert

En förutsättning för skönhet är elegans, och elegans skapas av enkelhet. Ju enklare diffusern är, desto elegantare ser den ut. Därför presenterar vi dig en diffuser som bara behöver några material och du kan sätta ihop själv på några minuter. En annan fördel är att du kan anpassa den till omgivningen och passar perfekt med resten av inredningsstilen. När den är klar, behövs det ingen ström eller flamma, vilket betyder att den inte behöver slås på eller övervakas.

Hur man gör en reed diffuser

Det svåraste steget i tillverkningen av den hemgjorda diffusern är valet av den perfekta doftblandningen. Diffuserns doft består av en lätt bärolja som blandas med en eterisk olja (eller flera) utifrån eget val och berikar på så sätt varje rum helt naturligt med underbara dofter. Samtidigt kan man dra nytta av de underbara effekterna av eteriska oljor för aromaterapi (om det behövs).

När du väl har bestämt dig för en doftblandning, behöver du bara skapa diffusern själv. För detta behöver du:

  • en glasburk
  • reed, rotting eller bambupinnar
  • en lätt bärolja (mandel- eller jojobaolja lämpar sig väl)
  • eteriska oljor

  1. Häll först bäroljan i glasburken.
  2. Lägg sedan till ca. 20 droppar eterisk olja per 1/4 kopp bärolja.
  3. Doppa pinnarna i oljan och rör försiktigt.
  4. Låt pinnarna ligga i oljan i ungefär två timmar och vänd dem sedan för att exponera de oljeblandade ändarna.
  5. När stavarna ser torra ut eller doften avtar, kan du vrida pinnarna igen och fylla varje rum med bedårande, uppfriskande eller uppmuntrande dofter.