Personlig hygien kan också vara bra för planeten

Personlig hygien kan också vara bra för planeten

Det har blivit enklare att minska plastavfallet!

De små sakerna vi gör varje dag kan ha stor inverkan på vår miljö, men små handlingar kan göra stor skillnad när man ser till helheten.

Effektiva vardagsrutiner

Har du någonsin tänkt på hur mycket avfall vi varje månad får från engångsprodukter och de kemikalier de ofta innehåller? Eller att de flesta vårdprodukter ofta är 60-85 procent vatten som förvaras i engångsförpackningar och som skickas runt om i världen.
Genom att utelämna vattnet kan du minska mängden förpackningar och minimera CO2 -utsläppen från transporter.

De flesta tänker inte på det – och varför skulle de det när det är en del av vardagen? Men små förändringar kan göra stor skillnad och om ett genomsnittligt hushåll använder 24 engångsflaskor med handtvål på ett år och en person använder 528 engångsbindor/tamponger på bara två år, skapar det mycket onödigt avfall. Speciellt när man tänker på att det är produkter som vi alla använder varje dag.

4 produkter som kan göra skillnad


Att byta till återanvändbara personliga hygienprodukter är ett enkelt och tillfredsställande sätt att ändra din dagliga rutin samtidigt som du bidrar till en renare planet.

AllMatters (tidigare OrganiCup) har utvecklat två pulverprodukter: en skonsam handtvål och en kroppstvätt. Mer exakt är de tvålar med pulverskum. Du tar med dig ditt startpaket hem och blandar helt enkelt tvålpulvret med varmt vatten i den medföljande återvinningsbara aluminiumflaskan. Flaskan minskar antalet engångsprodukter i badrum samt kök och tvålen håller längre än vanlig tvål. Med de tre påfyllningspaketen som följer med startpaketet kan du ha tvål i upp till 5 månader utan att de tar upp mycket plats i ditt hem.

Mensprodukter kan också vara hållbart

Att byta till ett återanvändbart mensskydd är enkelt, hälsosamt för dig och ett rent miljövänligt alternativ. AllMatters erbjuder två alternativ till engångsbindor och tamponger: menstrosa och menskopp.

AllMatters menstrosor ser ut och känns som vanliga underkläder, men har inbyggda lager av högteknologiska material som alla tjänar olika syften: från att absorbera till att hjälpa dig att känna dig trygg under din mens.
Beroende på flödet kan menstrosan användas istället för en menskopp, binda, tampong eller kombinerad med en menskopp för extra säkerhet.
Menstrosor är ett bra alternativ för alla som vill byta till ett återanvändbart mensskydd, men som inte vill använda en produkt som sätts in (som koppen). Detta gör den till ett bekvämt och medvetet alternativ till konventionella produkter.

Lämpliga för "light" till "medium" blödning, AllMatters menstrosor erbjuder samma absorptionsförmåga som en till två tamponger. Den kommer i en svart bikinistil och finns i sju olika storlekar (XS-XXXL).

AllMatters erbjuder även en lättanvänd menskopp som kan tömmas och tvättas mellan användningarna. Den består av 100 procent medicinsk silikon, är helt säker att använda och påverkar inte din kropps naturliga miljö. Den sitter också säkert och läcker inte, så du kan använda den till sporter som simning eller yoga utan att tveka.

Den finns i tre olika storlekar så att du enkelt kan hitta den som passar dig bäst. Och till skillnad från tamponger är menskoppen säker att använda i upp till 12 timmar, vilket innebär att du också kan ha den över natten.