Right to the Roots – Intervju med Alexander Ehrmann från Saint Charles Cosmetics

Right to the Roots – Intervju med Alexander Ehrmann från Saint Charles Cosmetics

Den naturliga kosmetikscenen utvecklas och erbjuder ett alltmer högkvalitativt, innovativt sortiment för hud och hår. SAINT CHARLES har utvecklat ett brett utbud av egna specialiteter i årtionden. Dessa baseras på naturliga ingredienser av högsta ekologiska kvalitet och var endast tillgängliga på Saint Charles apoteket fram till juni 2008.

Vi träffade apotekaren Mag. pharm. Alexander Ehrmann, som för mer än tio år sedan började utveckla sin egen naturkosmetika, Saint Charles Cosmetics, i linje med Saint Charles motto "Right to the Roots".

Herr Ehrmann, som apotekare, hur kom du på idén att skapa din egen naturkosmetika?

Jag blev intresserad av naturkosmetika mycket tidigt. Att använda naturidentiska produkter för ansikts- och kroppsvård verkade vettigt för mig från allra första början. Med våra produkter ligger fokus på effektivitet, i likhet med läkemedel hjälper vår kosmetika till vid (hud)problem.

Det är ett intressant tillvägagångssätt. Hur kan man föreställa det i detalj?

När jag skapar formlerna följer jag, som är apotekare i hjärtat, min passion för att utveckla naturligt effektiv kosmetika. Produkter som vår Saint Charles Apothecary Soap, SOS Balm, Cream Deodorant eller Hand Balm har utvecklats speciellt för dedikerade indikationer. SOS Balm hjälper till exempel vid solbränna och Apothecary Soap hjälper till att naturligt desinficera händerna.

Hur övertygar du kunderna om naturkosmetika?

Det är ganska lätt att svara på: Naturkosmetika innehåller hudidentiska, naturliga ämnen och absorberas därför också bättre av huden. Högkvalitativa, ekologiska produkter innehåller också endast rena ekologiska ingredienser, som får huden att stråla naturligt.

Apotekare har fortfarande en ganska dammig image. Hur skiljer du dig personligen från denna bild?

På SAINT CHARLES är tradition och gammal kunskap närvarande. Vi kombinerar denna kunskap med örter som växer precis under våra näsor. Vår vägledande princip är: "Vi kan bearbeta de örter vi hittar på vår tröskel till läkemedel, få dem att fungera i kosmetika eller äta dem." Allt detta kombinerar vi med modern kunskap: Right to the Roots.