Pai Skincare – något passande för varje hudtyp

Pai Skincare – något passande för varje hudtyp

Varumärket Pai Skincare utvecklar produkter som perfekt matchar enskilda hudtyper.

Pai Skincare är ett London-baserat naturkosmetikmärke som är specialiserat på känslig och allergibenägen hud. Produkterna utvecklas, testas och tillverkas själva för att garantera högsta kvalitet. Numera har man produkter som är perfekt anpassade till kraven av specifika hudtyper. Låt oss ta en närmare titt.

Vilken typ av produkt ska du leta efter

Oljig hud, hud benägen för orenheter eller kombinationshud

Om huden producerar överdrivet höga halter av olja är aktiva ingredienser som återställer den naturliga balansen i huden viktiga. Här är ingredienser som geranium perfekt. Tistelolja har en avgiftande effekt på huden och reducerar stora porer.

En underbar produkt från Pai Skincare som behandlar dessa problem är Geranium & Thistle Rebalancing Day Cream.

Ett annat bra tips är användningen av oljor. Vid första anblicken kanske detta verkar kontraproduktivt, varför ska du applicera ytterligare olja på fet hud? Faktum är att applicering av olja kan hjälpa till att balansera hudens naturliga oljeproduktion. Vi rekommenderar Rosehip BioRegenerate Oil. Denna är särskilt lämplig för blandhy och fet hudtyper.

Torr och känslig hud

Torr hud producerar inte tillräckligt med olja, vilket gör den lätt spänns och att fina linjer lättare syns. Vid denna typ av hud är feta, omegarika oljor som skyddar hudens fuktbarriär att föredra. Avokadoolja är idealisk. Dessutom behöver torr hud produkter med hög vattenhalt för att fylla bort förlorad fuktighet.

Perfekt för dessa förhållanden är Avocado & Jojoba Hydrating Day Cream. Denna dagkräm ger intensiv näring, ökar hudens fuktighetsnivå och gör huden smidig igen. Det är även en bra idé att använda en mild peeling två till tre gånger i veckan så att krämen kan uppnå full effekt. Detta tar bort döda hudceller, vilket hjälper krämen att ta den dit den behövs: till de friska hudcellerna.

Mycket torr och mogen hud

Ju äldre man blir, desto mer avtar hudens talgproduktion. Därför kan mogen hud ofta vara mycket torr. Fina linjer är då mer märkbara och huden ser matt ut. Denna hudtyp behöver produkter med hög vattenhalt och naturliga oljor. Vattnet ökar vätskebalansen medan oljorna skyddar fuktighetsbarriären och lugnar. Andra aktiva ingredienser som lagrar vatten är viktiga. Här är de aktiva beståndsdelarna av svart fläder bra, eftersom de stimulerar hudens hyaluronsyraproduktion. Hyaluronsyra kan hålla det tusenfaldiga av sin egen vikt i vatten vilket dramatiskt förbättrar hudens fuktighet. Dessutom bör du inte glömma regenereringen, för vilket extrakt av blå snokört särskilt lämpar sig. För denna hudtyp har Pai Skincare utvecklat Age Confidence Cream Echium & Macadamia. Den har en antioxidant effekt, skyddar och vårdar intensivt. Dessutom bör mogen och extremt torr hud peelars regelbundet, dvs. två till tre gånger i veckan.

Extremt känslig hud

Överkänslig hud reagerar mycket snabbare mot yttre irritationer än frisk hud. Nyckeln till att hantera denna typ av hud är att alltid läsa ingredienserna noggrant och identifiera utlösarna över tiden.

Viktigt vid överkänslig hud är lugnande ämnen såsom kamomill. Dessutom är nypon bra då det stödjer hudens naturliga processer.

Dessa två ingredienser kombineras i Chamomile & Rosehip Calming Day Cream. Den är rik på essentiella fettsyror och lugnar.

Bäst för mycket känslig hud är en vård som reduceras till ett minimum. Ju lättare hudvården hålls, desto snabbare kommer huden att återfå sin naturliga balans. Dessutom undviks att de är för stimulerade med alltför många aktiva ingredienser.

Här hittar du alla produkter från Pai Skincare som vi hos Ecco Verde har för dig.