Daglig vård för tonårshud med Essentiq

Daglig vård för tonårshud med Essentiq

VD:n för naturkosmetikmärket Essentiq har två tonåringar hemma (elva och fjorton år gamla). Som de flesta tonåringar kämpar dessa två med finnar och pormaskar. Det är därför Essentiq har börjat titta på att behandla tonårshud på ett lämpligt och regelbundet sätt. De kom till slutsatsen att det viktigaste steget för att förhindra utslag är korrekt och regelbunden rengöring. Men det är just denna punkt som tonåringar ofta inte gör som de borde.

Tonåringar bör tvätta sina ansikten med rengöringsgel VARJE KVÄLL. Det skulle vara ännu bättre två gånger om dagen - på morgonen och på kvällen. Du kan också göra detta i duschen.

En ansiktsskrubb bör användas när invändiga finnar uppstår (den kan till och med användas en eller två gånger i veckan). En ansiktsskrubb får/bör dock inte användas på områden i ansiktet där huden är tunn (vilket oftast är fallet på kinderna).

Essentiq har nu tagit fram en fluid för fet hud speciellt för tonåringar, men även för personer med fet hy: Rose Myrtle & Bergamott . Denna fluid är baserad på vatten kombinerat med aloe vera gel och polysackarider. Denna sammansättning gör vätskan extremt lätt, vilket gör att den penetrerar huden underbart (vilket är precis vad fet hud behöver). Huvudingredienserna är rosenmyrten, sågpalmetto och enbärsextrakt samt bergamottskalolja. De hjälper alla till att öppna upp tilltäppta porerna och minskar följaktligen talgproduktionen, detta bekämpar hudproblem och förbättrar hudens återfuktning och lyster. Fluiden är ytterligare berikad med biofermenterad hyaluronsyra, ximena-extrakt, glycerin, allantoin, panthenol och bisabolol.

Under vintern och kallt väder kan även fet hud behöva ocklusiva oljor för skydd. I dessa fall rekommenderar Essentiq att du använder KIDS Face Cream Aloe Vera and Vanilla. Undrar du varför? Eftersom denna kräm innehåller oljor som lätt och snabbt absorberas, men som inte gör huden särskilt fet. När deras tonåringar har tunn hud på kinderna, rekommenderar Essentiq en vinteransiktskräm för torr hud: Imortelle & Babassu .

Kort sagt, ge tonåringar Neutral Facial Cleansing Gel, Fruit Enzymes Facial Scrub och Oily Skin Fluid Rose Myrtle & Bergamott . Denna typ av rengöring bör användas dagligen när de första finnarna dyker upp. Man ska inte låta huden utveckla problematiska inflammatoriska områden.