Let's talk eyeliner!

Let's talk eyeliner!

Vilken eyeliner är bäst för vilken ögonform?

Eyeliners har blivit en viktig del i dagens sminkkultur.

I det stora hela: man kan, men man måste inte. Om du har smala ögon (det betyder att ögonen ligger nära varandra) och du vill en Foxy look - go for it! Följande förklaringar fungerar bara som en liten riktlinje och hjälper dig att optimalt betona dina ögon.

Let's start!

The Tightline: En smal linje längs din franslinje får dina fransar att se fylligare ut utan att dra för mycket uppmärksamhet. Vilken ögonform som helst kan bära den.

The Classic: Här förlänger du din tightline lite utåt och skapar därmed en liten men fin vinge. Detta förlänger visuellt ditt öga lite, men inte för dramatiskt. Lämplig för varje ögonform och för varje tillfälle.

The Bold: Nu börjar det bli dramatiskt. The Bold är särskilt lämplig för cat-eye älskare och ser väldigt vacker ut i kombination med en nude lip. Denna eyelinerteknik är mer lämplig för mandelformade och runda ögon med en mer synligt ögonlock. Med hängande ögonlock kan vingen gå under.

C-Wing: För hängande ögonlock och djupliggande ögon: För denna eyelinerteknik, börja med vingen och titta rakt fram i spegeln. Därefter ansluter du din vinge i en C-form med din övre franslinje. Ja, med stängda ögon kan ditt liner se lite annorlunda ut än du är van vid. Men med ögat öppet kan alla se din vinge, vilket ofta inte är möjligt med djupliggandeögon eller hängande ögonlock.

Denna teknik är särskilt lämplig för djupliggande ögon och hängande ögonlock. Om ögonlocket är mycket synlig skulle C-formen vara för synlig. Vi rekommenderar en svagare form av den djärva vingen här.

Foxy Eyes: Det börjar bli trendigt! Förlängningen i det inre hörnet får dina ögon att se längre ut. Detta är särskilt lämpligt för runda och / eller små ögon då det optiskt drar dina ögon närmare varandra. Särskilt vida ögon drar nytta av denna teknik. Om du har smala ögon rekommenderar vi att du inte ritar den inre vingen för lång. Markerar det inre hörnet något så att ögonen inte dras optiskt längre inåt.

Smokey Liner: Den mjukare versionen av eyeliner. Använd din favoritgel -eyeliner för detta och blanda ut den med en fluffig borste. Det här tekniken passar alla ögon och tillfällen.

Smokey Outer V: Det är här den nedre yttre fransraden är ansluten till den övre eyeliner. Detta ger större ögon och en cat-eye-effekt. Smala ögon drar nytta av denna teknik då den visuellt drar isär ögonen. Vida ögon bör kombinera denna teknik med en Foxy Wing i det inre hörnet. Smokey Outer V ser också bra ut med hängande ögonlock.

Reverse Cat-Eye: The Next Trend Eyeliner. Namnet säger namnet allt: du målar din cat-eye-vinge på den nedre fransraden istället för den övre. Detta ger en mycket intressant look. Tekniken rekommenderas särskilt för hängande ögonlock eftersom hela vingen är synlig. För lutande ögon (det yttre hörnet av ögat är lägre än det inre hörnet) skulle vi avråda från denna eyeliner, eftersom det kan betona den hängande formen ännu mer.

Vi är mycket glada över att du kan framhäva din övre och nedre lashline på så många sätt. Med detta i åtanke önskar vi dig mycket nöje!

Du hittar vårt omfattande sortiment av eyeliner här . Produkterna som vår makeupartist Sarah använde finns listade till höger.