6 myter om hårtvätt

6 myter om hårtvätt

Går vått hår verkligen av när du kammar det? Vilken vattentemperatur är för varm för att tvätta hår? Hur ofta är för ofta för att tvätta håret? Hur ofta ska du byta dina hudvårdsprodukter? Vi har tittat närmare på fler myter!

1. Frekvent schamponering är bäst

Nej Det omvända rekommenderas mest! Ju oftare du schamponerar håret, desto mer angrips hårets lipidmantel och det går lättare sönder. Viktigare än frekvensen av schamponering är användningen av hårmasker och balsam. Tips: schamponering en gång per hårtvätt är tillräckligt. Använd en myntstor klick produkt!

2. Byt vårdprodukter regelbundet

Nej När du har hittat en produkt som bäst passar dina hårvårdsbehov, håll dig till den. Visst är det så att håret vänjer sig vid vissa ingredienser. Det är bra om du kombinerar två vårdprodukter. Om du till exempel har lockigt hår, använd ett rikt schampo och kombinera det med ett balsam för skadat hår. På så sätt matchas hårets behov perfekt.

3. Mer glans i kallt vatten

Nja... Kallt vatten i slutet av rutinen stänger hårets cuticula och ger lite mer glans. Det kalla vattnet stänger dock även din hårbotten. Det gör att ämnena i produkterna inte kan få effekt. Proffstips: använd ljummet vatten och skölj om så önskas den nedre tredjedelen av håret med kallt vatten!

4. Det är bara rent om det gnisslar

Nej. Om det gnisslar efter att du har tvättat håret så har hårets lipidmantel tvättats bort och hårstrukturen är öppen och försvarslös. Om du vill behandla din hårbotten med en speciell rengöring en gång i månaden så är den här djuprengöringen bra för det och ett gnissel är förmodligen obligatoriskt. Proffstips: Skäm bort den nedre tredjedelen av ditt hår med balsam och använd ett schampo rikt på vårdämnen nästa gång du tvättar håret normalt.

5. Ju mindre ofta håret tvättas, desto mindre snabbt blir det fett

Ja. Detta är naturligtvis extremt individuellt. Du måste bara vara medveten om att varje hårtvätt angriper hårstrukturen. Med rätt val av vårdprodukter och byte av balsam och schampo är frekvent hårtvätt nästan ofarligt för huvud och hår.

6. Kamma aldrig vått hår

Nej. Det handlar mer om "hur". Att försiktigt kamma eller borsta vått hår är verkligen inget problem.Torka helt enkelt aldrig vått hår vilt med en handduk och lös aldrig hårknutorna aggressivt med en kam. Tålamod och en mild hand kommer säkerligen inte att förstöra den ömtåliga hårstrukturen.