Hudvårdsrutin med 100%Pure

Hudvårdsrutin med 100%Pure

4 enkla steg

Med fyra utvalda produkter från 100% Pure för en enkel hudvårdsrutin

Marknaden för hudvårdsprodukter är enorm och oöverskådlig. Många av dem är trevliga att ha och roliga - men för huden är mindre ibland helt enkelt mer. Att hitta bästa möjliga vård för din personliga hudtyp bland de många alternativen kan vara en verklig utmaning. Men du behöver inte en komplicerad rutin - fyra produkter räcker för att ta hand om huden och täcka alla dess behov. För att uppnå detta är en sak viktig: känna till din egen hudtyp.

Bestäm din hudtyp

 • Rengör ansiktet noggrant.
 • Låt nu huden vila i en timme. Applicera varken kräm eller några andra vårdprodukter.
 • Ta sedan en ordentlig titt på din hud i spegeln. Notera dina observationer och jämför dem med beskrivningarna nedan.
 • Försök att matcha din hud med någon av typerna så gott du kan, eftersom detta förenklar valet av vårdprodukter.

 • Normal hud: Din ansiktshud är finporig, sammetslen och ser väl försedd ut med blod. Känslan är mjuk och smidig.
 • Torr hud: Redan under väntetiden har huden börjat dra åt och kanske också börjat bli lite röd? Kan du också se flagor och små rynkor?
 • Orena och/eller oljig hud: Ditt ansikte ser oljigt och glansigt ut och visar även orenheter eller finnar. Med oren hud kan du också se porerna mycket tydligt
 • Kombinerad hud: T-zonen (panna, näsa och haka) är glansig, lätt oljig och ganska grovporig, medan kinderna och området kring ögonen är strama och röda? Detta är tydliga tecken på kombinerad hud.
 • Känslig hud: Huden ser irriterad ut samt röd och spänd på många ställen.
 • Mogen hud: Runt ögonen och munnen samt i pannan syns rynkor? Är huden ganska torr och spröd? Då är det troligt att ditt ansikte redan behöver vårdprodukter för mogen hud. Mellan 20 och 30 års ålder börjar åldrandeprocesserna och huden förlorar sin elasticitet.

Rengöring - toning - återfuktning - solskydd: perfekt vård i 4 enkla steg

1 - Rengöring

En ansiktsrengöring har i princip bara en uppgift: att försiktigt avlägsna smuts, överflödigt talg och smink. Om du väljer naturkosmetika gör du redan det utan aggressiva tillsatser och irriterande kemikalier, men det rekommenderas att anpassa rengöringsrutinen till din egen hudtyp.

 • Normal hud är en ganska oproblematisk hudtyp och kan rengöras optimalt med en mild gel eller ett skum.
 • Torr hud behöver särskilt skonsamma produkter som inte torkar ut den men som samtidigt vårdar under rengöringen. Den produkt som är att föredra i det här fallet är Argan Oil Creamy Cleanser.
 • Fet/oren hud kan rengöras med en lätt, alkoholfri produkt. Helst en med tillsatta klargörande, balanserande egenskaper, till exempel Charcoal Clay Cleanser eller Clear Complexion Cleanser Tea Tree.
 • Kombinerad hud är en lite krävande hudtyp, eftersom den har två behov som ska uppfyllas samtidigt. Ett balanserande skum är därför den idealiska rengöringen som rengör på djupet utan att torka ut huden.
 • Känslig hud behöver en särskilt mild rengöring, som Cucumber Cloud Foam Cleanser.
 • Mogen hud behöver däremot mer tid för att regenerera och rengörs bäst med en revitaliserande samt näringsgivande produkt.

2 - Toning

Ett ansiktsvatten, eller toner, anses vara den absoluta conditio sine qua non inom hudvård. Det är en mångsidig produkt som inte bara tar bort smuts och sminkrester efter rengöring, utan även återfuktar och förbereder huden för efterföljande vårdprodukter samt balanserar pH-värdet.

En klassisk toner som passar alla hudtyper och som skonsamt rengör, återfuktar och tonar är Rose Micellar Cleansing Water.

3 - Fuktkräm

Alla hudtyper behöver fukt och återfuktning, men alla behöver inte lika mycket av båda. Oljor är i grunden hydrofoba (olösliga i vatten), men kan ge optimal fuktbalans eftersom de förser huden med viktiga lipider och på så sätt stöder hudens naturliga skyddsbarriär. Lipiderna i oljor håller kvar fukten i huden och rekommenderas för torr hud. Om huden dock fortfarande känns torr efter oljebaserade vårdprodukter är huden förmodligen uttorkad - detta är inte en hudtyp utan ett tillfälligt tillstånd. Detta kan lösas med fukt/vatten - med en vattenbaserad hudvårdskräm och intensivt återfuktande tillsatser, till exempel hyaluronsyra.

Även när man återfuktar bör man vara uppmärksam på att huden också får de näringsämnen den behöver.

4 - Skydd mot UV-strålning

Sist men inte minst, glöm inte solskyddet! Ett bra UV-skydd är viktigt och bör ingå i din skönhetsrutin. Det skyddar mot fria radikaler och skadliga strålar, som är den främsta orsaken till för tidigt åldrande av huden. Att använda ett solskydd kan dessutom inte bara förebygga ålderstecken, utan också spela en viktig roll för att förhindra solbränna samt minska risken för hudcancer.

Informationen i den här artikeln är avsedd i utbildningssyfte och är inte avsedd att vara, och bör inte användas som, en ersättning för professionell medicinsk rådgivning, diagnos eller behandling.