Natursvampar från Cose della Natura

Natursvampar från Cose della Natura

Första valet för hudvård

Vad är natursvampar egentligen?

Bad-, kropps- och ansiktssvampar inom skönhetsvård finns det många på marknaden. De flesta av dem är konstgjorda - det vill säga syntetiskt framställda. Natursvampen med sina många fördelar, form och karakteristiska egenskaper fungerar dock alltid som förebild. Natursvampar har använts i hudvård i århundraden, om inte årtusenden. Användningen har gått i arv sedan antiken och Goethe sägs ha använt en några århundraden senare.
De erhålls från de elastiska, absorberande skeletten från Spongia officinalis och dess släktingar - dessa är flerporiga havsdjur. De flesta svampar liknar en del koraller och odlas i så kallade svampbankar på upp till 40 meters djup. Den bästa och mjukaste svampen kommer från Medelhavet.

Svampar anses vara hållbara produkter eftersom de växer ut igen efter att de har plockats. Svampdykarna är noga med att hålla svampens bas intakt vid insamlingen. Detta sätter naturlig reproduktion i rörelse och svampen växer tillbaka till sin ursprungliga storlek inom några år; ofta större och hälsosammare än tidigare. Studier visar att skördeområden ökar tätheten av svampar.

Havssvamparna från Cose della Natura kommer från Medelhavet, speciellt Adriatiska havet, och skördas där med största möjliga omsorg och försiktighet, eftersom det ligger i varumärkets största intresse att säkerställa havssvamparnas långsiktiga hållbarhet i sina naturlig miljö.

Varför natursvampar är det bästa valet för hudrengöring

Jämfört med andra rengöringstillbehör är havssvampen naturligt antiseptisk – varken mögel eller bakterier kan utvecklas så länge den sköljs ur väl efter varje användning. Den innehåller också jod och havssalt, som erbjuder naturliga fördelar samt en avgiftande effekt. Och dess speciella konsistens möjliggör en grundlig, pordjup rengöring, som samtidigt erbjuder en särskilt skonsam mekanisk peeling utan att irritera huden. Dessutom är svamparna hypoallergena och ändå extremt motståndskraftiga.

Vad kan en natursvamp användas till?

 • Sminkborttagning från ansikte och ögon
 • daglig ansiktsrengöring
 • Borttagning av masker, skrubbar och andra vårdprodukter
 • Applicera toner och tonics
 • Massage och skonsam peeling av huden

En havssvamp är särskilt lätt att rengöra eftersom den har ett system av mikrokanaler inuti som är mer eller mindre självrengörande och inte artificiellt reproducerbart. Detta säkerställer en särskilt ren produkt som är som ny varje gång den används. Tack vare sin smidighet och egenskaper, som håller den oförändrad över tid, är natursvampen också ideal för hudtyper med speciella behov, såsom känslighet, neurodermatit, akne, psoriasis eller eksem.

Så varför använda en Cose della Natura havssvamp?

Användningen av rengöringstillbehör anses vara grundläggande för en frisk och vacker hud. Smuts kan bara otillräckligt tas bort med bara händerna - inte djuprengöras. Korrekt rengöring är ett första steg mot en frisk hud. För även de bästa produkterna kan inte absorberas bra av otillräckligt rengjord hud och är därför mindre effektiva.

Vilka svampar finns det och hur skiljer man dem åt?

Det finns i princip fyra typer av havssvampar uppdelat i två kriterier:

1. Storlek på porerna:

 • finporiga svampar
 • svampar med stora porer

2. Typ av bearbetning:

 • tvättade svampar – de är lite fastare och exfolierande
 • blekta svampar - den starkare bearbetningen gör dem mjukare

Cose della Natura erbjuder fyra typer av svampar baserat på dessa två kriterier:

 1. Blekta silkessvampar: Mjuka och perfekta för känslig hud, samt ögonkonturen. Denna typ är därför nödvändig för sminkborttagning. Det finns även en version för bebisar. Deras höga ytvikt gör dem också till det perfekta verktyget för att rengöra kroppar som har särskilt krävande hud.
 2. Tvättade silkessvampar: ideala för hudtyper utan speciella behov eller för alla som varje dag föredrar en lätt peeling. Tack vare deras motståndskraft rekommenderas de särskilt för att ta bort masker eller peelingar. De masserar och stimulerar hudens mikrocirkulation särskilt väl i duschen.
 3. Blekta honeycomb-svampar: extremt mjuka och masserande, de är ideala för daglig rengöring av huden, även när inget smink bärs. För kroppen är de som en smekningn och ger ett generöst skum med bara några droppar tvättlotion.
 4. Tvättade honeycomb-svampar: Jämfört med den blekta versionen är den starkare och det perfekta tillbehöret för att ta bort ansiktsmasker. Motståndskraftiga och ändå mjuka på samma gång, dessa svampar är en riktig lyx för huden.

Lättskötta och håller länge

Efter användningen ska en natursvamp sköljas ur noggrant och lämnas att torka på en torr, välventilerad plats. Det ska inte finnas några tvålrester kvar i svampen, eftersom det skulle förstöra den med tiden. Det rekommenderas också att blötlägga en havssvamp i varmt vatten med en tesked bakpulver över natten var tredje månad för att rengöra den på djupet - den kommer att se ut som ny igen. Natursvampar ska dock inte kokas eller tvättas i tvättmaskinen! Det är bäst att byta ut en svamp efter ett års användning.

Hitta den perfekta naturliga svampen från Cose della Natura här !