Fairtrade-naturkosmetika från akamuti

Naturlig vård för topp till tå & aromaterapi

Handla efter kategorier

Marken / akamuti

akamuti: 124 produkter

Filter

Alla priser inkl. moms.

akamuti - var själv den förändring du vill se i världen!

Namnet på detta lilla familjeföretag härrörande i Wales, akamuti, har afrikanskt ursprung och betyder så mycket som "litet träd" och "lite medicin". Båda står även för detta när det kommer till innehållet: utnyttja naturens helande kraft för människor samtidigt som de bär ansvar för deras skydd och bevarande.

I produktionen lägger de stort värde på noggrant tillverkning för hand. Varje produkt är handgjord och förpackad av individuellt sammansatta råmaterial, med 100% naturliga ingredienser utan tillsatsämnen.

akamuti avstår helt från djurförsök och beaktar naturligtvis även när det gäller råvarornas ursprung på miljökompatibilitet och artskydd. Till exempel används endast hållbart skördad palmolja, så att inte - som mycket ofta i traditionell utvinning - hela skogar avverkas och därmed resulterar i förstörelsen av livsmiljön för många djur.

Råvarans spårbara ursprung - arganolja från Marocko, olivolja från Palestina eller sheasmör från Ghana - är lika viktigt som rättvisa arbetsvillkor för de personer som är involverade i produktionen. akamuti uppskattar värdet av högkvalitativt hantverk och stödjer därför småföretag.

Regionala producenter främjas, resurser skonas och levnadsvillkoren förbättras för människor och djur.

Alla produkter är:

  • fria från konserveringsmedel
  • av 100% naturliga råvaror
  • förpackade i återvinningsbara material
  • tillverkade utan djurförsök
  • rättvise handlade och producerade

Upptäck den det omtyckta ansiktsvattnet ekologiskt trollhassel eller varför inte vaselin fri från mineralolja. akamuti har även en ekologisk ricinolja för allsidigt bruk.