Fransk kosmetika från ZAO

Exklusivt och vackert smink i tidlös bambu-design

Handla efter kategorier

ZAO: 103 produkter

Filter

Alla priser inkl. moms.

ZAO - essence of nature: högkvalitativt smink i tidlösa och påfyllningsbara etuier av bambu. ZAO är det första påfyllningsbara märket som är 100% naturligt och även certifierat enligt ECOCERTs strikta riktlinjer.

ZAO är ett varumärke som tillhör det franska Cosm'Etika. Det grundades 2012 av tre vänner vars stora hjärtfråga är naturen och den medvetna hanteringen av vår konsumtion och dess inverkan på miljön. Därför bestämde sig dessa tre vänner för att tillverka ekologiskt make-up enligt deras värderingar och filosofier.

Inspirationen hämtades från den asiatiska regionen. Efter flera resor genom Indien, Vietnam, Kina, etc., var det Taiwan som gav upphov till tanken på att göra etuier av bambu för läppstift och annat smink. Övertygad om att certifierad ekologisk make-up även kräver naturlig förpackning som kombinerar elegansen och moderniteten såsom bambuträ erbjuder, påbörjades arbete. Bambu är den obestridda mästaren av CO 2 -omvandling och extremt snabbväxande jämfört med andra träd, vilket gör att ZAO har en särskilt låg CO 2-nivå.

Dessutom ingår bambu i formuleringarna som pulveriserad juice, bladhydrolat eller macerat från rötterna. Som en växt är den rik på kiselsyra, ett element som naturligt förekommer i vår kropp och spelar en nyckelroll i kollagensyntesen, som är ansvarigt för vävnadens elasticitet.

Bambu är därför inte bara ursprunget, utan också ZAOs identitet.

De bambuarter som används i ZAO-produkterna ingår inte i kosten av hotade pandor. För denna art är två arter av bambu avgörande, vilka endast växer i områden med hög höjd (1600-3600m över havet). För sminket från ZAO används Phyllostachys Nigra, Bambusa Arundinacea och Phyllostachis Bambusoides, vilka växer under en höjd av 1000m och odlas i områden som ligger långt ifrån pandareservat.

Berörda av orientalisk filosofi och tänkande, men framför allt av buddhismen, är grundarna övertygade om att varumärket också kan symbolisera förhållandet mellan bambu och den asiatiska filosofin. I buddhismen finns det flera uttryck och grenar, bland dem två mycket kända, baserade på observation av naturen: ZEN och TAO. Som en inbjudan till meditation för att få ro i sinnet och att söka efter harmoni och äkthet i naturens exempel. ZAO är en sammansättning av dessa två orden.