MATARRANIA högkvalitativ ekologisk kosmetika av olivolja

Lyxig vård med utsökta ingredienser och tilltalande, hållbara förpackningar

Det spanska kosmetika märket MATARRANIA står för hållbar och lyxig kosmetika baserad på kallpressad, ekologisk olivolja. Företaget är beläget i Teruel, i provinsen Aragón. Märket använder endast ekologiska certifierade ingredienser och bär det ekologiska certifikatet från Soil Association.

MATARRANIA först hur man använder landsbygdens äkthet genom att samla traditionella recept för utveckling av mild, effektiv och helt naturlig kosmetika. Formuleringarna är helt vattenfria, har lyxiga texturer med naturliga, medelhavs dofter. MATARRANIA är mer än bara ett varumärke, utan snarare ett hållbart och sammanhängande projekt som håller fast vid sin filosofi: skydda miljön, stödja den lokala ekonomin och naturlig vård utan tillsatser eller kemiska processer.

MATARRANIAs filosofi:

  • Skönhet är arvet för alla och denna skönhet förmedlas genom hälsa, lycka och personlig uppskattning.
  • Kosmetika bör tolereras av huden och tillverkas med vegetabiliska och ekologiska ingredienser.
  • Lokala råmaterial föredras.
  • Stöd till den sociala ekonomin, jordbruket och det traditionella boskapet i den omedelbara regionen och de värderingar som finns där.
  • Utvecklingen av enkel, ärlig och effektiv kosmetika
  • 100% av råvarorna kommer från ekologiskt jordbruk och är certifierade i enlighet med detta.
  • 0,7% av den årliga vinsten doneras till lokala projekt som rör hållbar utveckling.

MATARRANIAs produkter innehåller inget vatten - huvudkomponenten är högkvalitativ ekologisk olivolja - det beror på dess närhet till olivoljeproduktion. Men även andra vegetabiliska oljor såsom mandel-, solros- eller hasselnötsolja används också vid tillverkningen av kosmetikan. Alla oljor kännetecknas av hög kvalitet och kallpressning. Dessutom är produkterna även berikade med växtextrakt: det finns en stor och välbevarad mångfald av vilda doft- och helande växter i regionen, samt en djupt rotad kunskap om användningen av dem.

Varför olivolja?

I årtusenden har olivolja använts i medelhavsområdet inom hudvård med mycket bra resultat. Folktraditionen, liksom många samtida studier, går i god för användningen av olivolja inom hudvård, framför allt vid känsliga och stressade hudtyper. Bland annat på grund av följande egenskaper:

  • Det är en kraftfull antioxidant som innehåller höga nivåer av E-vitamin och polyfenoler.
  • Det främjar elasticiteten tack vare de essentiella fettsyror som den innehåller.
  • Olivolja är icke-fet och icke-komedogen - det förtränger inte porerna eller blockerar dem.

Förpackningen av MATARRANIA-produkter är gjort med 30% återvunnet glas. Användningen av plast hålls till ett minimum - endast dropphjälp för oljor och pumpen för serum består av plast. De yttre förpackningarna består av återvunnen kartong.

Kategorier: