Naturlig rengöring av dina stoppade möbler

Naturlig rengöring av dina stoppade möbler

Hur mycket tid spenderar vi i soffan? Om vi ​​tänker efter så är det ganska mycket. Vi använder dem för en mängd olika tillfällen: när vänner kommer över på en kaffe, när vi unnar oss ett mellanmål framför tv:n eller när vi äter våra favoritchips (som smulas överallt) medan vi tittar på en film... Nej hur smutsavvisande en soffa än är så måste vi någon gång rengöra den, men oftast går det inte att ta bort överdragen. Därför kommer här några tips för att hålla soffan naturligt ren.

Det första steget är att noggrant dammsuga varje skrymsle och ta bort djurhår, smulor och allt annat som kan ha fastnat på fibrerna.

I det andra steget produceras ett rengöringsmedel. För att göra detta ska du ta en hink med ljummet vatten (ca 2 liter) och tillsätt saften av en hel citron och två matskedar bakpulver. Blötlägg nu en ren mikrofiberduk i den och testa färgbeständigheten på ett gömt ställe, till exempel på baksidan av soffan. Bakpulveret löser upp fläckar, medan citronen desinficerar och även eliminerar kvalster. En sista avtorkning med en annan ren trasa droppad med tea tree eller eukalyptusolja kommer också att hålla de irriterande bestarna borta.

Vad gäller soffor med tyg- eller textilöverdrag... och hur är det med konstläder? Även om soffor i läder och konstläder är mer benägna att slitas sönder, är de vanligtvis lättare att rengöra eftersom de inte har fibrer som kan visa fläckar. Det är också värt att dammsuga soffan väl och sedan torka av den med en fuktig trasa för att få bort dammet. Förbered sedan en lösning av vit vinäger och vatten (1/2 glas vinäger till 1 liter vatten) och använd den för att fukta en trasa som du gnuggar hela soffan väl med. Även här kan du äntligen torka av soffan med en trasa som har strötts med eukalyptus eller tea tree-olja.

Kom ihåg att det är viktigt att städa soffan för att förebygga allergier, speciellt om det finns barn i huset!

Besök även Ecosplendos hemsida och upptäck många ekologiska produkter och rengöringsprodukter för ditt hem!