HEJ ORGANIC Sensitive för känslig hud

HEJ ORGANIC Sensitive för känslig hud

Det trendiga och veganska tyska märket HEJ ORGANIC erbjuder ett stort utbud av naturkosmetika. De har också ägnat sig åt ämnet "känslig hud" med Sensitive serien. Vi ska nu tillsammans titta på vad som exakt definierar denna hudtyp och hur den kan vårdas optimalt. För att ha känslig hud är inte roligt! Att ta hand om huden på rätt sätt kan vara roligt, för med rätt produkter får huden allt den behöver för att återfå balansen. Detta gör att huden kan stråla igen.

Vad är känslig hud egentligen?

Det är viktigt att veta vad exakt känslig hud är och vad den behöver. Framför allt är ett intensivt skydd mot miljöpåverkan viktigt utöver särskilt noggrann vård. Eftersom denna hudtyp ofta har en reducerad naturlig barriärfunktion, kan vara benägen för orenheter, rodnad eller irritation. Speciellt när årstiderna förändras. På våren och vintern är exponeringen för uppvärmd luft, vind och kyla särskilt stark och kräver skonsamt stöd tillsammans med intensivvård. Känslig hud blir lätt obalanserad och reagerar med irritation på starka tvättmedel, vissa vårdingredienser eller dofter. Men även sol, värme eller stress kan vara påfrestande faktorer.

Mild rengöring & intensivvård

Rengöring kan ses som en av hörnstenarna i hudvård, så låt oss börja där. Känslig hud behöver särskilt mild rengöring med milda ingredienser. Sensitive Face Care Soap är bäst lämpad för detta, eftersom den har samma pH-värde som huden. Den påverkar varken hudens känsliga balans eller skyddsfunktion. Se över vattentemperaturen: vattnet ska vara ljummet. För varmt eller för kallt vatten kan orsaka irritation. Peeling bör undvikas. Badda huden torr med en handduk efter rengöringen. Gnid inte!

Vården som följer ska också vara så mild som möjligt. Men ge intensivvård för hjälpa att stärka skyddsbarriären - med de möjligt mildaste ingredienserna med lugnande egenskaper som stöder huden. Regeln här är: less is more! Ju färre ingredienser en produkt innehåller, desto mindre potentiell irritation eller faror för att irritera huden finns det. Med Sensitive Oil Serum och Sensitive 24H Cream erbjuder HEJ ORGANIC en oslagbar duo för optimal hudvård. Serumet kan användas rent innan du applicerar krämen eller så kan den blandas med krämen. Den ger en behaglig återfuktning och ett vacker lyster. Krämen ger intensivt återfuktning och lugnar huden varje morgon och kväll. Alla vårdprodukter i serien innehåller regenererande hampaolja och lugnande extrakt från kamomill samt havre som skyddar huden.

Med uppmärksam vård, omsorg och en balanserad livsstil kan även den mest känsliga huden finna lugn och strålglans!

Till alla produkter i Sensitive-serien