Högkvalitativ ekologisk och naturlig kosmetika av Dr. Hauschka

Dr. Hauschka är en pionjär inom naturkosmetika och står för hög kvalitet, certifierat naturlig och ekologisk kosmetika, som utvecklas och tillverkas i samstämdhet med rytmen av naturen.

Marken / Dr. Hauschka
 • ...
 • Filter

  Alla priser inkl. moms.

  För Dr. Hauschka står huden som en levande organism i fokus såväl som människor och dess individualitet och olika facetter.

  Produktserien av Dr. Hauschka består av noggrant utvalda blandningar innehållande örtväxter och uppmärksammar individualiteten hos varje person som bär dessa kosmetiska produkter. Syftet är inte att täcka upp eller dölja utan snarare att accentuera den unika personligheten av varje person som bär produkterna och återställer deras utstrålning .

  Dr. Hauschka kosmetika växte fram 1967 från WALA, som fortfarande finns idag. Dr. Hauschka har kontinuerligt utvecklat och breddat produktpaletten och lade till smink till sitt sortiment 1999.

  Hållbarhet står i samklang med respekt för naturen, vilket formar en del av varumärkets filosofi. Jorden ses som en komplex organism som kombinerar flera cykler inom sig själv för att skapa en stabil helhet. Så länge människor visar respekt, kan systemet hållas stabilt.
  Därför är respekt och vård av naturen hög prioritet hos Dr. Hauschka .

  • Växter, oljor och vaxer kommer nästan alltid från kontrollerat ekologiskt jordbruk och i bio-dynamisk kvalitet som är rättvist handlade.
  • Enkla återvinningsbara förpackningar, användningen av regnvatten, kompostering av vegetabiliskt avfall från produktionen är en del av hur Dr. Hauschka tänker och fungerar som helhet.
  • Resurser slösas inte bort: företaget har till exempel använt grön el i många år; värmeåtervinning och marktemperatur används som uppvärmning och luftkonditionering; medarbetare har möjlighet att använda företagets cyklar; kostnad för kollektivtrafik betalas såväl som carpooling.
  • Dessutom samarbetar företaget med en rad andra företag över hela världen: sheasmör kommer från ett ekologiskt jordbruksprojekt i Burkina Faso och deras Damascenros olja kommer från Afghanistan.

  Dr. Hauschka siktar på att att bidra till samhället, för att upprätthålla jorden för våra barn och efterkommande generationer, samt för att läka.