Loom från Bioearth

Denna hudvårdsserie av Bioearth är gjord av 100 % snigelslem, och är tillverkad i Italien. Extraktionen utförs på ett passivt sätt, därför skadas eller störs inte sniglarna.

Loom: 5 produkter

Filter

Alla priser inkl. moms.

Egenskaper av LOOM:

 • gjorda med mikrofiltrerad snigelslem från Italien
 • snigelslem produceras på ett naturligt och hänsynsfullt sätt, utan att skada eller störa sniglarna
 • ICEA-certifierade
 • fri från parfym (förutom LOOM handkräm med en delikat, allergen-fri doft)
 • högpresterande produkter
 • förpackade i airless-dispenser för att skydda produkten från kontakt med luften

Historia:
Utsöndringen av slem är väsentlig för överlevnaden av sniglar. Snigelslem främjar läkning av vävnad och fungerar som ett smörjmedel, vilket förhindrar skador från skalet eller marken. Det reglerar även sniglarnas kroppstemperaturen och har antiseptiska egenskaper. För att skydda mot parasiter, bakterier och virus, kan sniglarna även täta sitt skal med hjälp av sitt slem.

Inom hudvård är snigelslem främst uppskattad för dess lugnande egenskaper och var redan känd av de gamla grekerna och romarna. I själva verket var sniglarna den symbolen som har tillskrivits denna periodens apotekare. Det stora intresset för folket började när det upptäcktes att arbetstagare från snigelgårdar hade särskilt mjuka händer och att sår läkte mycket snabbt, utan att infektioner eller ärr bildats. Sedan början av 1980-talet, bedrivs forskning med snigelslem inom medicin och kosmetik, för att göra denna unika råvara tillgänglig inom hudvård.

Användning inom kosmetika:
Idag används snigelslem alltmer som en lovande komponent i hudkrämer och serum. Den är rik på mukopolysackarider med sin karakteristiska viskositet och dess filmbildande egenskaper, som skyddar huden och återfuktar. Kvantitativ kemisk analys av snigelslem visar att dess kombination av aktiva beståndsdelar är mycket komplex och substanser såsom allantoin, elastin, kollagen, glykolsyra, mjölksyra, antiproteaser, vitaminer och mineralämnen, på grund av sin sammansättning påverkar den mot hudens åldrande, regenererar och är filmbildande och stöder behandling av småsår, akne och rynkor i ansiktet.

Tekniskt och kvalitativ information om LOOM:

 • Aktiv ingrediens: extrakt av snigelslem (flytande, filtererat och rent)
 • INCI namn: Snail secretion filtrate
 • Odlade arter: Helix aspersa Muller
 • Spårbarhet av LOOM: För Bioearth är det viktigt att produktionen av slem som exklusivt görs i Italien, styrs av den lokala hälsovårdsmyndigheten och övervakas av en ansvarig veterinär.
 • Allmän beskrivning: snigelslem för LOOM utvinns ur Helix aspersa för användning av läkemedel och kosmetiska produkter. Utsöndringen uppsamlas och filtreras i två steg. Bortsett från några stabilisatorer på denna produkt, varken späds, eller behandlas produkten kemiskt.
 • Ursprung: 100% italiensk.

Produktionen av LOOM-vårdserie (produktkvalitet och snigelodling):
Uppfödningen av sniglar görs uteslutande på marken och i det fria, utan användning av lock. För att para sig och föröka sig, är sniglarna i särskilda skåp. Slemmet erhålls inte från dessa avelsniglar, utan från unga sniglar som befinner sig i tillväxtfas. Denna avelsmetod utomhus skiljer sig väsentligt från den metod andra europeiska länder gör t.ex. som Frankrike och Spanien, där sniglar hålls och föds upp under artificiella förhållanden (t.ex. i ett terrarium).
Växterna odlas i ett visst mönster. I mitten växer solrosor för att mata barn. På två sidor växer mangold och sallader att mata avlande sniglar. På de två andra sidorna växer klöver, som tjänar sniglar som ett naturligt gömställe. Dessa växterna sås på våren. Dessutom matas sniglarna med äpplen, pumpor och kål som odlas lokalt och utan användning av konstgödsel, bekämpningsmedel eller andra gifter.

Utvinning av slem:
För skonsam utvinning av snigelslemmet används metoden av manuell stimulering. Först samlas de ettåriga sniglar in och tvättas med färskt vatten. När snäckorna är rena, blir de smekta för hand under några minuter. Denna stimulering orsakar ökad slemutsöndring som naturlig försvarsmekanism. Detta slem samlas innan snigeln tvättas en andra gång, eftersom det överdrivna slemmet kan irritera andra sniglar. Efter denna process, är läggs snigeln tillbaka i deras hölje. Det sålunda erhållna slemmet mikrofiltreras för att avlägsna alla typer av föroreningar.
Denna metod är särskilt besvärlig och tidskrävande, men är utformad för att skydda välbefinnande för snigeln. Olika andra tillverkare ger sniglarna elchock för att stimulera slemsekretion, vilket resulterar i döden för mer än 80% av sniglarna.