Varför gå över till naturkosmetika?

Varför gå över till naturkosmetika?

Det finns många anledningar att byta från traditionell kosmetika till naturkosmetik. Ofta är kvinnor mer oroade över de ämnen som ingår i deras kosmetiska produkter under graviditeten. Eller man vill i allmänhet leva hälsosammare och kommer så småningom att komma till ämnet kosmetika. Här är de viktigaste anledningarna till att byta till naturkosmetika:

Fördelar för huden

  • Vid certifierad naturkosmetika används endast naturliga ingredienser.
  • Silikoner och parabener får inte användas.
  • Rikhaltiga, värdefulla vegetabiliska oljor vårdar och regenererar huden.
  • Hår och hud återgår till en naturlig balans.

Bättre för miljön

  • Naturkosmetiska produkter använder mycket oftare miljövänliga förpackningar.
  • Produktionen är hållbar
  • Det finns rättvisa arbetsförhållanden
  • Djurförsök är förbjudna

Övergå långsamt

Om du har bestämt dig för att byta från traditionell kosmetika till naturkosmetika är ett bra första steg att undersöka ditt badrum lite närmare. Alla produkter som inte är naturliga kosmetika sorteras ut. Men du behöver inte kasta allt borta. Speciellt produkter som du gillar att använda kan användas upp. Många människor är väldigt dogmatiska här och kastar omedelbart bort allt. Men det är inte alltid idealiskt, för det å ena sidan är det inte bra för miljön att kasta bort hela eller halvfulla produkter, å andra sidan lider även plånboken av detta.

Den avgörande faktorn är att man gradvis ersätter alla konventionella produkter med naturkosmetiska motsvarigheter.

Samma effekt efteråt

Eftersom naturkosmetika innehåller andra aktiva ingredienser tar det ett tag för kroppen att vänja sig (huden behöver cirka fyra veckor att förnya sig). Speciellt under omställningsperioden kan detta leda till orenheter, små finnar eller rodnader. Men få inte panik, det är normalt och kommer att gå över igen.

Dessutom kan huden känna sig torrare. Detta beror ofta på att alla ingredienser absorberas helt vid vissa naturkosmetiska produkter och därför inte efterlämnar några rester på huden.

Genom att ersätta traditionella produkter allt eftersom, snarare än allt på en gång, är det lättare för kroppen att vänja sig. Slutligen bör övergången göras på ett kroppsområde i taget och inte hela kroppen på en gång.

Omställning för håret

För håret tar övergången lite längre än för huden, eftersom det bara tar ett tag tills alla silikoner och syntetiska ingredienser tvättas ut. Återigen kan torrhet eller snabbare återfettande hår uppstå under övergången. Detta är som sagt normalt och går över med tiden. Det är inte ett tecken på att en naturkosmetisk produkt inte fungerar.

När håret har vant sig vid de nya ingredienserna, strålar det som aldrig tidigare.

Här vill vi visa dig några produkter som är lämpliga för en förändring:

Hår:
HANDS ON VEGGIES Ekologisk Extra Volume Shampoo Chili & Litsea

Ansikte:
DR. SCHELLER arganolja & amaranth anti-rynk dagvård

Makeup:
LAVERA Natural Liquid Foundation
BENECOS Natural Kajal

Kroppen:
DR. SCHELLER Calendula Handbalsam
SCHMIDT'S DEODORANT Bergamot + Lime Deodorant Stick
LAVERA Basis Sensitive Care Soap

Män:
BENECOS for men only 3in1 Body Wash

Baby:
WELEDA Calendula Baby Cream