Naturkosmetika från Antos

Upptäck hela produktsortimentet av Antos på EccoVerde.

Antos grundades på 90-talet i bergen i Monferrato. Kosmetikan görs med örtextrakt och naturliga ingredienser utifrån enkla men effektiva recept. Filosofin av Antos är att erbjuda äkta produkter vars kreativa och färska formuleringar endast innehåller ett minimum av ingredienser - och endast de väsentliga. Dessutom reduceras användningen av konserveringsmedel drastiskt.

Handla efter kategorier

Antos: 143 produkter

Filter

Alla priser inkl. moms.

Antos använder råvaror som har certifierats eller godkänts av ECOCERT samt örtväxter från kontrollerat ekologiskt jordbruk.

Antos produkter tillverkas i Italien och är:

  • Enkla: få, men effektiva ingredienser
  • Kreativa: avseende på blandningar av naturliga ingredienser
  • Essentiella: med minimum av förpackning
  • Färska: kosmetikan från Antos kommer med ett minimum av konserveringsmedel - alla produkter är så färska som möjligt!

Dofterna, som utvalts av Antos, är icke-allergena och certifierade från IFRA. De är även godkända enligt normerna från exempelvis ICEA och AIAB och har noga valts ut på grund av dess kompatibilitet på huden. Dessutom innehåller produkterna endast små mängder av upp till 1% och mindre.

Normalt tillsätter inte Antos doftämnen av mer än 0,1-0,3% (i de mängder som anges i doftsäkerhetsbladen). Dessa parfymämnen har ingen negativ inverkan på balansen i huden eller miljön och är syntetiska blandningar som främst kommer från bearbetning av eteriska oljor. De uppfyller de normer som förbjuder användningen av potentiellt allergiframkallande ämnen.