Layering: bara det bästa för huden

Layering-systemet utvecklades i Asien, särskilt i Japan. Målet med detta var att förse huden med den bästa möjliga vård som den behöver dagligen. Från Japan har detta effektiva system spridits och nu blivit alltmer populärt i Europa. Men vad är det som ligger bakom detta begrepp?

Vad är layering?

Vid layering består hudvården inte bara av en kräm, utan utifrån behov av olika vårdprodukter som alla fyller en specifik funktion. Dessa enskilda produkter tillämpas successivt efter varandra i en viss ordning.

Kombinationen spelar en viktig roll. Produkterna samordnas och kombineras så att de kompletterar varandra perfekt i deras verkan. Då blir layering mer än bara summan av sina delar.

Vilka är fördelarna med layering?

Detta system har många fördelar:

  • Små mängder: eftersom man använder olika vårdprodukter, krävs bara mycket små mängder av vardera produkt.
  • Stor effekt: så fort du har hittat rätt kombination av produkter för behoven av din egen hud, utvecklas den optimala effekten av layeringsystemet ännu bättre.
  • Omfattande vård: En enda universal kräm kan aldrig bli lika bra som enskilda produkter som har utvecklats för ett specifikt ändamål. Eftersom flera specialprodukter kombineras vid layering, får man den mest omfattande och hållbara vården för huden som är möjlig.

Hur fungerar layering?

Grundprincipen är relativt enkel. En produkt efter den andra arbetas långsamt in i huden. Först när den har absorberats helt, används nästa produkt.

Det är viktigt att de aktiva ingredienserna i de enskilda produkterna är kompatibla och att produkterna passar ihop. En fettlöslig kräm är exempelvis inte kompatibel med en hydrofil lotion eftersom det snabbt skulle uppstå smulig rester, ränder med mera. För att förhindra att detta händer, bör de enskilda produkterna vara i harmoni med varandra. Produkterna måste dock inte komma från en och samma tillverkare. Ändå är det bra för nybörjare om de börjar med en layering serie från ett varumärke. Eftersom produkterna säkert passar till varandra, sparar man helt enkelt pengar på det i början.

Vilken ordning används vid layering?

Layering består av fyra faser:

  1. Rengöring - Rengör ansiktet med en mjuk produkt som matchar din hudtyp.
  2. Toning - Vid toning tas tvålrester bort från rengöring och kalk. Detta görs med hjälp av ett ansiktsvatten eller en alkoholfri tonic. Toning förbereder huden inför nästa steg.
  3. Regeneration - Nu till saken i termer av aktiva ingredienser. Ansiktsserum och ögongel förser huden med alla nödvändiga ingredienser som behövs.
  4. Tuning - I det sista steget appliceras även en dag- eller nattkräm, alternativt en ansiktsolja.

Dessutom rekommenderas en peeling eller ansiktsmask en till två gånger per vecka.

VIKTIGT: Du måste vänta i varje steg, tills allt absorberats ordentligt. Först då går du över till nästa fas.

För en perfekt layering vård behöver du de rätta produkterna. Därför rekommenderar vi på Ecco Verde följande varumärken:

Whamisa - Med produkterna från Whamisa kan du själv välja de bästa produkterna för din hud själv och sätta ihop ett layering-system.

Pure Skin Food - Även med Pure Skin Food kan du köpa enskilda produkter, men det finns även färdigställda layering-uppsättningar för olika hudtyper.

Om du är intresserad av detaljerna av layering, finns här en konkret instruktion med bilder hur man optimalt använder layering med produkter från Pure Skin Food.